Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, bazı kişilerin, kendilerini sağlık memuru gibi tanıtıp evlerinde ziyaret ettikleri kadınlara cinsel içerikli sorular sorarak tacizde bulunduğunu belirterek uyarıda bulundu.

Bu konuda gelen çok sayıda şikayet üzerine yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, “Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilmiş ev ziyareti yapan personelin bu kişilerle hiçbir ilgisi yoktur. Müdürlüğümüzden telefon ile arama olduğunda arayan personel adını ve hangi kurumda çalıştığını belirterek sorgulama yapmaktadır, T.C. kimlik numarası kesinlikle sorulmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaları, bağlı bulunduğu aile hekimi ve aile sağlığı elemanını iyi tanımaları, ev ziyaretine gelen personelden gerekirse kimlik kartlarını göstermelerini ayrıca bilgi almak için bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezini, Toplum Sağlığı Merkezini veya Sağlık Müdürlüğünü arayarak bilgi almaları önemlidir” görüşünü dile getirdi.

Evlere giden kişilerin ya da telefonla arayanların kadınlara cinsel içerikli sorular sorduklarının tespit edildiğini vurgulayan Taş, “Özellikle bayanlardan şikayet var. Telefonla arayarak cinsel yaşamları hakkında sorular soruyorlarmış. Ya da evlerine aldıkları kişiler tarafından böyle sorular geliyormuş. Özel yaşam ve cinsellik içeren sorular sorulduğu üzerine şikayet geldiği için biz de jandarma ve emniyete bilgi verdik. Her önüne gelen kravatlı kişiyi de kişilerin evlerine almaması gerekiyor. Gelen sağlık personelinin mutlaka kimliğini isteyip görsünler” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim