Sarıyer Sağlığıma Engel Olma Platformu Devlet Hastanesi için eylem yaptı”

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Halkı, Mahalle Muhtarları, mahalle dernekleri, sendikaları  ve demokratik kitle örgütleri tarafından “Sarıyer Sağlığıma Engel Olma Platformu oluşturulmuştu. Ve tüm Sarıyerliler, ilçede acilen tam donanımlı bir devlet hastanesinin yapılması için hep birlikte harekete geçmeye çağırılmıştı. Yüz binlerce katılımcıyı hedefleyen imza kampanyası başlatılmıştı.

Platform üyeleri, Büyükdere Çelikgülersoy Parkında toplandı. Aralarında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun’unda bulunduğu kalabalık grup, “Sarıyer’e Özel hastane değil tam teşekküllü hastane istiyoruz.” Ve benzeri pankartlarla, resmen devlet hastanesine ayrılmış olduğu ifade edilen Kozdere-Eski Tekel Kibrit Fabrikasına kadar yürümek suretiyle eylem yaptı.

Sarıyer Sağlığıma Engel Olma Platformu üyesi Neslihan Bayer’ grup adına basın açıklaması yaptı. Bayer açıklamasında,

“Tam teşekküllü hastanenin yapılması yasal bir zorunluluktur.”

“400 bine yakın nüfusu olan ilçemizde tam donanımlı bir devlet hastanesinin derhal faaliyete geçmesi Sarıyer halkının acil bir ihtiyacı ve acil bir talebidir. İlçemizde faaliyet gösteren yoğun bakım ünitesi olmayan apartmandan bozma üç hastane, Sarıyer halkının sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi açısından son derece yetersizdir.

Hastalar yer olmadığı  için sedyelerde yatırılmakta, her gün “fiş bitti”  denilerek geri gönderilmekte ya da sağlık hakkından yararlanmak için her gün sevk edildikleri Okmeydanı, Şişli, Çapa gibi uzak bölgelerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır.

Kaldı ki 100 binin üzerinde nüfusu olan her ilçede tam donanımlı bir devlet hastanesinin açılması yasal zorunluluktur.”

“Her seçim döneminde halktan oy isteyen siyasi parti temsilcileri “Sarıyer’e tam donanımlı devlet hastanesi açılacağı vaadinde bulunmakta ve Sarıyer halkını bu vaatlerle oyalamaktadır.”dedi.

“Hastanenin açılması Sarıyer halkının sağlık hakkına kavuşmasının güvencesidir.”

Bizler Sarıyer Sağlığına Engel Olma Platformu üyeleri olarak bu oyalamanın acilen son bulmasını ve Sarıyer halkının hakkı olan tam donanımlı devlet hastanesine bir an önce kavuşmasını talep ediyoruz.

Sarıyer Kozdere bölgesinde bulunan Tekel arazisi resmen Sarıyer Devlet hastanesi arazisi olarak tahsis edilmiştir. Ancak arazinin özel hastane arazisine dönüştürülmek üzere ele geçirilmesi söz konusudur. Sarıyer bölgesini kendi rant bölgesi haline getirmeyi hedefleyen sermaye kesimlerinin Sarıyer halkına ait olan hastane arazisini ele geçirmesine izin vermeyeceğiz.

Tam donanımlı  devlet hastanesinin açılması Sarıyer halkının sağlık hakkına kavuşmasının güvencesidir. Öte yandan devlet hastanesi Sarıyer halkının 3.köprü gibi projelerle sermayenin rant alanına dönüştürülmek istenen Sarıyer’de yağmaya devam edememesinin ve ilçeden sürülüp atılmasının da güvencesidir.” Biçiminde açıklamasını sürdürdü.

“İmza kampanyasına aktif olarak katılmaya davet ediyoruz.”

Ve “Sarıyer Sağlığıma Engel Olma Platformu olarak tüm Sarıyerlileri sağlık haklarımızı kullanırken yaşadığımız sorunların son bulması ve hak ettiğimiz tam donanımlı devlet hastanesine bir an önce kavuşmak için başlattığımız imza kampanyasına aktif olarak katılmaya davet ediyoruz.

Gelin hep birlikte ev ev kapı kapı dolaşarak toplayacağımız yüzbinlerce imzayla hastane talebimizi Sarıyer’in gerçek gündemi haline getirelim.”diyerek sözlerini tamamladı.  

Nurettin Koç  / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim