Saadet Partisi İSKİ'nin suya yaptığı %8,5 oranındaki zammını İstanbul'un bütün ilçelerinde bugün protesto ediyor.

Bu protestolardan biride Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanlığı tarafından İSKİ Zeytinburnu Şubesi önünde yapıldı

İstanbul Times- Haber Merkezi

Zeytinburnu'nda bulunan İSKİ binası önüne toplanan Saadet Partili Üyeler ve vatandaşlar, suya yapılan %8,5 oranındaki zammı protesto etti.

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Y.Kemal Hayırlıoğlu yaptığı basın açıklamasında,  Kriz sebebiyle ekonomik sıkıntı yaşandığı bu günlerde insanların en temel ihtiyacı olan suya İSKİ tarafından yapılan %8,5’luk zammın insafsızlık olduğunu belirtti.

Hayırlıoğlu basın açıklamasında şunları söyledi;

"Kriz sebebiyle ekonomik sıkıntı yaşadığımız bu günlerde insanların en temel ihtiyacı olan suya İSKİ tarafından yapılan %8,5’luk su zammını protesto ediyoruz.

İşçi, memur, emekli, dul ve yetim maaşlarına % 1 – 2 oranında zam reva görülürken,

Akaryakıt, elektrik, su, telefon, ulaşım ve kira giderleri insanımızın hayatının her geçen gün zorlaştırırken,

Ülkemizin ödediği iç ve dış borç faizleri nedeniyle tükettiğimiz her mamülün maliyeti dört kat artmışken,

Ülkemizin zenginlikleri özelleştirme furyası adı altında uluslar arası şirketlere peşkeş çekilirken,

Akaryakıt fiyatlarındaki % 7,8 artış nedeniyle yapılacak zamlar kapımızda beklerken su İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla %8,5 zam yapılmıştır.

Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ bir önceki su zammını (01.08.2008) İstanbul’da yaşanan kuraklığı sebep gösterip halkı tasarrufa teşvik etmek amacıyla yapmak zorunda kaldıklarını bu konuda İstanbullulardan anlayış beklediğini söylemişti.

Buyıl ise barajlar son 10 yılın en yüksek doluluk seviyesine %99”lara ulaşmıştır. Bugün ise barajlardaki doluluk oranı %85’dir.

BİZDE SAYIN TOPBAŞ’DAN ÜLKEMİZDE YAŞANAN EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE HALKIN EKONOMİK AÇIDAN MAĞDURİYETİNİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK YAPILAN % 8,5’LUK SU ZAMMINI GERİ ALMASINI TALEP EDİYORUZ. "

Yapılan basın açıklamasından sonra İSKİ Zeytinburnu Binası önüne gelen kalabalık alkışlarla yaptığı protestosunu olaysız şekilde bitirdi.

Editör: TE Bilisim