Hazırladığı anayasa değişikliğine ilişkin tekliflerini sivil toplum kuruluşları ile paylaşan Saadet Partisi’ne İTO’dan tam not. Değişiklik tekliflerini İTO ile paylaşan Saadet Partisi’ne İTO’dan övgü geldi. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Saadet Partisi’nin ortaya koyduğu proje bazlı muhalefet özlenen muhalefettir” dedi.

Saadet Partisi, anayasa değişikliğiyle ilgili tekliflerini içeren üç ayrı dosyayı İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile paylaştı. Saadet Partisi GİK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ı ziyaret ederek, partisinin konuyla ilgili görüşlerini aktardı.  
 
Anayasanın tamamının değiştirilmesi, tamamen yeni bir anayasa yapılamaması durumunda gerçekleşmesi gereken asgari düzenlemeler ve Saadet Partisi’nin hükümetin teklifiyle ilgili analizleri ve referanduma gidilmesi halinde oylamanın şekline ilişkin görüşleri içeren dosyaları Yalçıntaş'a sunan Erdoğan, tekliflerini son güne kadar kamuoyuyla paylaşacaklarını, anayasa değişikliğinin paket halinde milletin önüne gelmesi durumunda ise milletin lehine olacağını düşündükleri değişikliklere evet diyeceklerini kaydetti.

 
MADDE MADDE OYLANSIN
 
Mevcut referanduma götürülmesi durumunda yüzde 55-65 oy oranıyla kabul edileceğini öngördüklerini söyleyen Erdoğan, bazı maddelerin ise yüzde 90'larla kabul edilebileceğini, tek tek maddeler oylanmasa da gruplamaların yapılabileceğini kaydetti. Erdoğan, bu yöntemin anayasanın bir uzlaşıyla çıkmasını sağlayacağını da anlattı.

YALÇINTAŞ: SAADET ÖZLENEN MUHALEFET TARZI ORTAYA KOYUYOR 
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise, yaptığı açıklamada Saadet Partisi'ni somut projelere dayanan muhalefet tarzı nedeniyle tebrik ederek, “Saadet Partisi, milletin menfaatlerini önceleyen bir muhalefet tarzı ortaya koyuyor. Proje bazlı yapıcı muhalefeti ile dikkat çekiyor. Bu yaklaşımından dolayı Saadet Partisi’ni tebrik ediyoruz. Bu Türkiye’nin özlediği bir muhalefet tarzıdır” dedi. 

Editör: TE Bilisim