Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Kürt açılımı" tartışmalarına ilişkin, "çözüm için ortaya atılan her türlü iyiniyet girişimi sonuna kadar desteklediklerini ve bu noktada da rol almaya hazır olduklarını" bildirdi.

Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, "Kürt açılımı konusunda basına yanlış aksettirilen bazı sözlerine açıklık getirmek" istediğini belirtti.

"Özgürlükler ve Kürt sorunu konusunda iyiniyetli her adımı desteklediklerini" ifade eden Kurtulmuş, "partisinin bu yöndeki görüş ve çabalarının yıllardır kamuoyu tarafından da bilindiğini" kaydetti.

İlgili bütün taraflarla daima çok rahat diyalog kurabilen bir tutum içinde olduklarını ifade eden Kurtulmuş, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Adalet ve özgürlükler bazı adımlar atılacağı ifade edilmektedir. Bu umut veren bir gelişmedir. Bu noktada, sadece Saadet Partisi yıllardır seslendirdiği görüşleri bugün yine seslendirmeye devam ediyor. Türk ve Kürt milleti, yıllardır kardeş olarak yaşamıştır. Millet olarak hiçbir zaman birbirimize kapalı olmadık. Her zaman din ve medeniyet kardeşliği çerçevesinde bu coğrafyada birlikte yaşadık."

"Hiç kimsenin hiçbir nedenle üstün bir diğerinden üstün olmadığını, hiçbir kimsenin etnik ve mezhep gerekçesiyle ikinci sınıf insan olarak gösterilemeyeceğini" ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Saadet Partisi, her zaman özgürlüklerin ve insan haklarının teminatı oldu. Özgür bir şekilde ve adaletle yönetilen, refah içinde yaşayan güçlü birliktelikler üzerine kurulmuş bir ülke arzuluyoruz. Sorunların ceberut devlet yöntemleriyle değil, adil ve merhametli devlet anlayışıyla çözülmesini istiyoruz. Çözüm için ortaya atılan her türlü iyi niyet girişimini sonuna kadar destekliyoruz ve bu noktada da rol almaya hazırız. Her zaman olduğu gibi öncü olmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim