Savcılığın dava açılmasına gerek görmemesinin en önemli delili taraflar arasında sözleşme olmamasının sayılması da halkın aklı ile alay edilmesi olarak kabul edildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Kamuoyu dava açılıp zamanla ortadan kaldırılmasını beklerken  Savcılık dava açılmasına bile gerek görmedi. En basit bir şikayet için bile dava açılıp Mahkemenin karar vermesini isteyen savcıların bu kadar önemli bir davada dava açılmamasına karar vermemeleri tek keklime ile bu kadar da olmaz dedirtti.

Savcılık bu kararı Hükümetin işini kolaylaştırmak bir yana daha da zor sokmuştur.  Dört tane bakanın istifasına varan ve evlerinde para sayma makinaları ve milyon dolarlar bulunan  bakan evlatları hakkında dava açılmadan dosyanın savcılık  marifet ile ortadan kaldırılması kamuoyunun vicdanında hiçbir zaman kapanmayacak bir yara olarak duracak. Bu karar Ak Parti  içinde de ciddi bir kırılmaya nede n olacak gibi gözüküyor. En basit bir dava açma işi bile yıllarca davam ederken bu kadar büyük bir davanın  kısa süre içinde ortadan kaldırılması manidar görülmeketedir.

İstanbul Times  Gazetesi olarak biz bir RÜŞVET sözleşmesi hazırlıdan savcılık bunu kabul eder mi ?

Rüşvet alan  veya verenlerin bırakın sözleşme yapmaları  yazılı herhangi bir kaydın olmayacağı da biliniyor. Hatta ülkemizde rüşvetin belgesi mi olur sözü çok bilindik bir kelime olarak da halkın belleğinde yerini almış durumda.

SÖZLEŞME AKTİDİR:

İş bu sözleşme İranlı Altın ve kara para aklayıcısı Reza Zerrap ve isimleri malum bakan evlatları arasında 5 Maddeden müteşekkildir.

Madde 1: Bakan evlatları emekleri ile çalışıp para kazanmak yerine babalarının                makamlarından yararlanarak kara işler yapan Gündeş Ebru’nun kocası Reza Zerrap’tan bavul bavul patra alınacaktır.

Madde 2 : Bakanlar ve çocukları helal haram nedir bildikleri için helal olmayan RÜŞVET          paralarına el değmeden para sayma makinaları ile  sayılacaktır.

Madde 3: ABD de bar işletirken keşfedilip Ülkemize ithal edilen Eğemen Bağış akıllı           telefonundan sabah namazından hemen sonraya gönderilecek şekilde ayarlanan  Haşa haşa (biz demiyoruz) Bağış Egemen diyor “Makara Bakara” ayetinden bir  ayet çakarak partililere selam yollanıp Çikolata altında tepsi tepi dolarlar indra Gandi edilecektir.Burada asıl olan çikolata olduğu için altına saklandığı iddia olunan 500 bin dolar tali konu olduğundan dikkate alınmayacaktır.

Madde 4: Alınan Paranın RÜŞVET olarak kabul edilebilmesi için tam teşekküllü devlet             Hastanesinde alınmış raporu olan 30 ile 35 yaşa arası 2 erkek Şahidin imzası ile teyit edilmiş olmalıdır.

Madde 5: Bakan evlatları sevildiği için herkes hediye verilebilir.Bu hediye bazen bir valiz       dolusu para, bazen de değerli bir saat veya başka bir şey…Her hediyeyi rüşvet  gören densizlere haddi bildirilecektir.

İhtilaf anında PATAGONYA mahkemeleri selahiyetlidir. 

Bu dava böyle bitmemeliydi …

Bu davada Türkiye’deki diğer yargılamalar gibi devam etmesi kamu vicdanı açısından yararlı olacaktır. Bu durum Ak parti hükümeti için bir avantaj değil dezavantaj olmuştur. Halkımızın ekseri çoğunluğu  yargı sistemimizin nasıl işlediğini biliyor. Garip Gurebalar için en basit davalar yıllarca devam ederken mevzu bahis dava hatırlı  kişiler hakkında olunca savcılık sanki basit ve delilsiz bir dava talebi ile açılan bir dosya imim gibi TAKİPSİZLİK kararı vermesi normal gibi algılanmayacaktır.

Savcılık dava açılmasına gerek görmeyip dosyayı işlemden kaldırmış olabilir. Ancak bu dava kamu vicdanında açıktır ve haklı bir tefsiri yapılmayana kadar da açık kalacaktır.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim