21 Temmuz 2019 Akşam saatlerinde Arap basınında "Recep Tayyip Erdoğan öldü." haberi yer almaya başladı. Sosyal medyada Arap kullanıcıların paylaştığı ve İngiliz basın kuruluşu BBC'ye atfedilen haberlerde "BBC Arabic Erdoğan kalp krizi geçirdi iddiaları" yer almaya başladı.

BBC Arapça'da yer aldığı iddia edilen Erdoğan öldü haberlerinin nereden çıktığı bilinmiyor. Ancak bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı yerinde ve kalp krizi geçirdi iddiları gerçek değil. Yalan haber olarak sosyal medyada paylaşılan "Cumhurbaşkanı Erdoğan öldü." haberleri sosyal medyayı salladı. 

ARAPLARDAN YALAN İDDİA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖLDÜ MÜ?

Arap basınında yer aldığı söylenen ve Twitter'da Arap kullanıcılar arasında dolaşmaya başlayan "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan öldü." iddiası yalan niteliğinde.

Sosyal medyada nereden yayınlandığı bilinmeyen iddiaların, BBC Arabic kanalından çıktığı da söyleniyor ancak bu haberin "photoshop" olup olmadığı bilinemiyor. BBC Arabic haber sitesinde de bu habere rastlanmıyor. 

İstanbul Times Tv ve İstanbul Times Gazetesinden gazeteci yazar Hüseyin Çetiner şunları söyledi "Ünlü ve tanınan kişiler ile alakalı zaman zaman bu tür haberler medya organlarında dolaşıyor.

Ancak bizim haber merkezimize Cuhurbaşkanlığı tarafından iletilen herhangi resmi bir bilgi söz konusu değildir.

Her insan gibi sayın Cumhurbaşkanımızın da zaman zaman sağlık sorunları olabilir. Muhtemelen rutin bir sağlık kontrolünü gören görgü tanıklarına göre birileri haber atlamamak adına acele bir haber yapıp yayınlayarak bu iddiların yaygınlaşmasına zemin hazırlamış olabilir. Ancak bizim haber kaynaklarımız arasında bu tür bir habere rastlayamadık.

Rabbim Türkiye Cuhuriyeti Cumhurbaşkanı  sayın Recep Tayyip Erdoğan'a  sağlık sıhhat versin diyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim