Genel Sekreter Süleyman Aksoy ve Genel Başkan Sadullah Sipahioğlu ve eski İBB.Spor A.Ş. Genel  Müdürü Ayhan Bölükbaşı’nın bizzat ilgilendiği davetli listesi oldukça titiz seçilmişti. 1950 Yılında kurulan ve gelecek sene 60.yılını görkemli etkinliklerle kutlanacağı söylenen Rumeli Türkleri Derneği’nin yaptığı çalışmaların anlatıldığı slayt gösteri katılımcılar tarafından ilgi ve dikkatle izlendi. 

Bu Önemli Geceye Kimler Katıldı ?  

Kur’an_ı kerim ve duaların okunması ile başlayan iftar programına Rumeli Türküleri ile devam edildi. Olarca tanınmış ve İstanbul siyasetinde söz sahibi olan insanın katıldığı iftar programında şu isimler dikkatten kaçmadı; eski Türkiye Büyük Milet Meclisi başkanı ve DP Genel Başkanı Hüsammettin Cindoruk, Milliyetçi hareket partisi İstanbul il başkanı İhsan Barutçu, Ak Parti  teşkilattan sorumlu İstanbul il başkan yardımcısı Av.Bülent Turan, Ayşe Bilgi Solak,Eski Zeytinburnu ilçe emniyet amiri ve şimdiki İstanbul emniyet müdür yardımcısı Selim Beyazıt,Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır,Alaaddin Büyükkaya,Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna,MHP,Zeytinburnu belediye başkan adayı Besim Sadıker,Sanatçı Arif Şentürk,Ak Parti eski Zeytinburnu ilçe gençlik kolları başkanı İsmail Yıldız,Yıldız Spor kulübü başkanı Selahattin Yeniyol ,Cumhuriyet halk partisi Zeytinburnu il genel meclis üyeleri Ayhan Özoğul,Yaşar Dindar,ve Zeytinburnu meclis üyesi İlkay Biber göze çarpan katılımcılar arasındaydı.

Zeytiburnu ilçesinde kırk bin’e yakın Rumeli kökenli insanın olduğu ifade edilmesine rağmen Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın bir vekil göndermemesi başta CHP meclis üyeleri olmak üzere bir çok katılımcı tarafından bir eksiklik olarak değerlendirildi. 

Dernek Başkanı Sadullah Sipahioğlu 

Dernek başkanı Sadullah Sipahioğlu yaptığı kısa konuşmada “her yıl 600 yüz öğrenciye burs vermen yanında balkan ülkeleri ile Türkiye arasında köprü  vazifesi gibi önemli bir görevi de ifa ediyoruz” dedi. Sipahioğlu , “Yıllar önce bur verilip destek olunan bir çok öğrencinin bugün hakim,savcı,avukat,,Dr.öğretmen ve bir çok değişik meslekte Türk Toplumuna hizmet etmesi benim için iftihar edilecek bir gurur  kaynağıdır” diyerek görüşlerini tamamladı. 

En İyi Hediye Kitaptır 

İftar programına katılan herkese çıkışta 1986 KOSOVA VİLAYET SALNAMASİ Kitabı ve 2010 yılında Rumeli Türkleri 60 yaşında kitapçığı takdim edilmesi katılımcılar arasında sevindirici bulundu.

Editör: TE Bilisim