Başkan Konjdodzic:Tarhi Değiştirebiliriz dedi

Akıcı Türkçesi ile güzel konulara temas eden Balkan Amerikan Federasyonu Birliği başkanı  Aras Konjhodzick yaptığı konuşmada  bugün Amerika'daki siyasi konjoktöre baktığınız zaman her ABD.li parlamentin çevresinde en az iki tane Ermeni ve iki tane Musevi görmek mümkün.

George Bush'un bin oy ile seçimi kazandığı bir şehirde 60 bin tane boşnak'ın oluğunu düşündüğünüzde nasıl bir güç olduğumuzu anlayabiliriz dedi.Durum bu kadar ortada iken neden bizde birlik olup ABD.li parlametlerle dostluk kurmayalım dedi.

Türkiye Bizim Abimiz

Balkan ülkelerinin rahat edebilmesi için Türkiye'nin çok güçlü olması gerektiğini vurgulayan başkan Konjhodzic Türkiye'nin güçlü olması adına kendilerinin çok iyi bir şekilde organize olmak zorunda olduklarına inandığını söyleyen başkan başbakan Erdoğan ile yaptıkları bir konuşmada aynen şunları söylediğini ifade etti " Bir Uçağa 20/30 milyon dolar veriyorsunuz oysa yer yüzüne dağılan Türklerin güncünden istifade etmek için bu para harcansa 100 tane uçağın yapamayacağı işleri rahatlıkla yapabileceklerini ifade ettğini söyledi.

Gençlerimizin Geleceğini Kurtarmak İçin Camii ve Okulumuzu Yapmamız Şart

Başkan Aras Konjhodzic " Musevilerin nasıl benliklerini muhafaza ettiklerini araştırdıkları zaman dini ibadetlerini yapmak için Sinagok ve okullara önem verdiklerini gördük. Dolaysısyla bizde geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak zorundayız dedi. Bunun için de potansiyelimiz var ve biz bunu daha da ön palana çıkarmak için buradayız dedi."

ABD'de 58 Tane Rumeli Kökenli Derneğimiz Var

Önemli ve büyük hedeflerden bahseden başkan'ın yalnız bırkılmaması gerektiği katılımcılar tarafından ifade edildiği toplantıda gerek ülkemiz için gerekse Balkan ülkeleri için güzel projeler masaya yatırıldı. Aras başkan en önemli sorunumuz var olma meselesidir tespiti başta olmak üzere toplantı esnasında hem ülkemiz hemde balkan ülkeleri için yararlı ve doğru tespitlerin yapılmış olması katılımcıları mutlu etti.  

Rumeli Türkleri Dernek Başkan Recep Akan

"Misafirimiz,daha soğrusu dostumız abimiz Aras bey ve ekinini aranzıda görmek bizi çok mutlu etti dedi.   Akan derneklerin ve vakıfların amaçları insanlara faydalı olmaktır. Bizim de Amerikan Balkan Federesayonu Birliği başkanı Aras bey'in de amacı Rumelili  insanlara faydalı olmaktır dedi. Katılımcılar Aras başkan'ın bassettiği çalışmaların hepsi hem ülkemiz için hem de balkan ülkeleri için gerekli ve doğru yaklaşımlardır dediler.

Engin Şen ve Yaşar Dindar Basın Dostu Oldular

Rumeli camiasında yapılan her türlü etkinliğin gazetemize bildirilmesi işlemini bazen CHP il genel meclis üyesi Yaşar Dindar bazende Ak Parti Zeytinburnu belediye meclis üyesi Engin Şen yapıyor. Her iki Rumeli kökenli idareci de Rumeli paydasında buluşarak partileri farklı da olsa söz konusu Rumeli Türkleri ise gerisi teferruattır anlayışı her ikisinde de hakim

Toplantıda Kimler Vardı ?

Rumeli Türkleri Eski başkanı işadamı Besim Sadıker,CHP il genel meclis üyesi Yaşar Dindar,Ak parti Zeytinburnu belediye meclis üyes Engin Şen, Zeyyed başkan yardımcısı Yeniyol, İstanbul Times Gazetesi İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner, Aktüel Gazete sahibi Osman İslam,Zeykent Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Alpay,Zeytinburnu Haber Gazetesi genel yayın yönetmeni Murat Ergün,Sorumlu yazı işleri müdürü Taylan Demirelli ve kalabalık bir Rumeli cemaati toplantıda hazır bulundu.

 

Bu ziyaretin gerçekleşmesine vesile olan Ak parti Belediye Meclis üyesi ve Derneğin Başkan Vekili Engin ŞEN ile yakın dostluğu olan Balkan Amerikan Dernekleri Federasyonu’nu (FEBA) Başkanı Dr. Aras Konjhodzic'i Derneğe davet ederek hemşerileriyle bir arada olma fırsatı olmustur.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim