Türk dünyasında mevsimlik bayram olarak bilinen Hıdırellez Günü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, başkan yardımcıları, Beylikdüzü Romanlar Derneği Başkanı ve vatandaşların katılımıyla Yakuplu Sosyal Konutlar’da coşkuyla kutlandı.
Hz. Hızır ve Hz. İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak görülen Hıdırellez kutlamalarında, balık ekmek dağıtımı da yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı gecede Romanlarla birlikte oynayan Başkan Uzun, Hıdırellez ateşinin de üzerinden atladı.
 
Başkan Yusuf Uzun, “Bugün çok özel bir gün. Akşamınız hayırlı olsun, Hıdırellez hepimize kutlu olsun. Gün boyu çalıştık, yorulduk ama sizlerle bir araya gelince bütün yorgunluğumuz gitti. Şu anda aramızda olmasını çok arzu ettiğimiz ve tarihte ilk defa binlerce Romanı bir araya getirerek, onların şartlarının iyileştirilmesini, fırsatlarının artırılmasını sağlayan sayın başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ı buradan alkışlayalım” diyerek, Beylikdüzü’nün bütünü için çalıştıklarını ifade etti.
 
Çeşitli sıkıntılar olmasına rağmen hiç kimseyi ayırmadan hiçbir mahalleyi farklı değerlendirmeden herkesi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı görerek ve her insanımızın derdini dert edinerek, yollarlına devam ettiklerini söyleyen Başkan Uzun, “Burayı sizin düğünlerinizi, şenliklerinizi yapacağınız güzel bir yeşil alana dönüştüreceğiz. Yıllardan bugünlere kadar gelen tapu sorununuzun çoğunu çözüme kavuşturduk, azı kaldı onu da çözeceğiz. Beylikdüzü havası ve yeşili ile nadir bulunan ilçelerimizden birisi. Buradaki dayanışma ve dostluk her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilecek olan Hıdırellez şenliklerimizle daha da pekişecek” diye konuştu. 
 
Beylikdüzü Romanlar Derneği Başkanı Adnan Demirez, “Belediye başkanımızın katkılarıyla bir ilki burada gerçekleştiriyoruz. İlk Hıdırellez gecemizi burada yapıyoruz. Sayın Başkanımıza bir düğün yerimizin olmadığını söylemiştik,  bu sorunu ortadan kaldırdığı için ona çok teşekkür ederiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim