Eski ayakkabıdan cep telefonuna, her çeşit hırdavattan Bilgisayara ve televizyon gibi ürünlerin satıldığı Roman Pazarına Emniyet kuvvetlerinin gözetiminde baskın yapan zabıta ürünlere el koydu.  

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci yönetimindeki Zabıta ekipleri, geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri operasyon ile halkın sağlığını tehdit eden, kayıt dışı çalışarak ekonomiye ve esnafa büyük darbe vuran işportacılara, şok baskınlar yaptı. Operasyonda, akşamları ortaya çıkan ve vatandaşları rahatsız eden seyyar satıcılar tek tek toplanıp mallarına el konuldu. Çalıntı malların pazarlandığı Roman Pazarındaki manzara ise zabıtaya büyük şok yaşattı.  

ROMAN PAZARINA BASKIN

Avcılar Belediyesi Zabıta Ekipleri ilk olarak Yeşilkent’teki Roman Pazarına baskın yaptı. Genellikle çalıntı eşyalardan oluşan Pazaryerinde satışa sunulan ürünler herkesi şaşırttı. Yırtık ayakkabıdan cep telefonuna, her çeşit hırdavattan Bilgisayar, televizyon gibi ürünlerin satıldığı Roman Pazarına Emniyet kuvvetlerinin gözetiminde baskın yapan zabıta birçok ürüne el koydu. Roman vatandaşlar ise zabıtaya karşı küçük çaplı direniş gösterdi. Ancak çalıntı malların satıldığı pazarı dağıtmaya kararlı olan zabıta ekipleri bir saat süren bir baskınla onlarca satıcının malına el koydu.  Roman vatandaşlar ise ellerine geçirdiği taşları zabıta araçlarına atarak tepki koydu.

Zabıta ekipler, ilçe genelinde bulunan işportacı ve el arabasında gıda maddeleri satan şahısları topladı. Yakalanan seyyar satıcıların mallarına el konulurken, ele geçirilen mallar belediyeye ait depolara kaldırıldı.

Zabıta ekipleri, vatandaşların huzurlu ve mutlu bir ortamda gezebilmeleri kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için denetim yaptıklarını belirterek, “Korsan ve kayıtdışı satışların önüne geçmek için bu uygulamayı yapıyoruz. Bu tür satıcılardan çok şikayet alıyoruz. İlçemizde bu tür satıcılarla mücadeleyi sürdüreceğiz. Müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ilçedeki korsan satıcılara bundan böyle asla göz açtırılmayacağını ifade ettiler. 

Editör: TE Bilisim