Şike soruşturması başladığından bu yana ortalıkta gözükmeyen NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, eşi Ayşe Dilmen'in Metris Cezaevine giderek tutuklularla görüşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, eski futbolcu Tanju Çolak ve Rıdvan Dilmen’in eşi Ayşe Dilmen, şike soruşturmasında tutuklanan Tayfur Havutçu, Aziz Yıldırım ve Mehmet Yenice’yi ziyarete gitti. Çolak içeri giremezken Seba ve Dilmen tutukluları ziyaret edip moral verdi. Şike soruşturması kapsamında tutuklanan zanlıların konulduğu Metris Cezaevi bugün ziyaretçi akınına uğradı. Öğlen saatlerinde ilk olarak Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba Avukat Murat Aksu’yla beraber Metris Cezaevi’ne gitti. Seba ve Aksu içeriye beraber girdi. Seba, Metris Cezaevine konulan yeğeni ve Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Seba, ziyaretin ardından cipiyle ayrıldı.

Kısa bir süre sonra ise eski futbolcu Tanju Çolak ve Rıdvan Dilmen’in eşi Ayşe Dilmen cezaevine gitti. Çolak, şike soruşturması kapsamında tutuklananlara destek vermek için Metris Cezaevi’ne geldiklerini söyledi. Ayşe Dilmen içeri girerken izni olmadığı için Çolak içeri giremedi.

Çolak, "Savcı yoğunluk nedeniyle bu hafta izin veremedi. Ama onlara destek vermek için yine de cezaevine geldim" diye konuştu. Rıdvan Dilmen ile birlikte tutuklananları ziyaret etmeyi planladıklarını ifade eden Çolak, soruşturmayla ilgili bir soruya, "Şu bir gerçek; bunu herkes düşünür, konuşur ve bilirdi. Kabak bunların başına patladı. Konuşmak için daha erken. Bekleyelim görelim. Yapanlar da cezasını bulsun. Süleyman Seba’nın da dediği gibi ’Ben şike yaparım Tayfur Havutçu yapmaz’ kendisini çok iyi tanıyorum. O şike yapacak biri değil" dedi. İçeriye giremeyen Çolak açıklamanın ardından cezaevi önünden ayrıldı.

Milliyet
Editör: TE Bilisim