Halkın vergilerini yerli yerinde kullanmak hükümetin üstünde vebaldir

Eskiden vergi toplayan vergi daireleri ve devlet idarecileri ödediğin vergi sana yol, köprü, su, havalimanı, hastane olarak geri dönecek vergi ödeyin derlerdi..

Şimdi ise  Hükümet halkın adına sermaye sahipleri ile pazarlık yapıyor gel İstanbul Bursa arasına köprü yap vatandaştan araç başına 65  TL para al diyor. 
Hakeza başka bir sermayedar’ a  sen gel 3.havalinını yap … sene işlet inen ve kalkan uçaklardan …..TL para al diyerek  bu işi yaptırıyor. Yani halkın parası ile sermaye sahiplerine iş yaptırıyor.

Bu formüle itirazım yok ama  madem ki bütün yatırımlarımızı yap işler devret modeli ile yapıyoruz ve aldığımız hizmetin bedelini orayı yapan kişilere ödüyorsak peki alınan vergiler ile ne yapılacak ?

Küçük bir esnaf olarak her ay 5.500 TL vergi ödüyorum bu param ile ne yapılıyor ? 

Bu soruma klasik bir cevap verilebilir.Memur maaşları, Suriyeli sığınmacılara 25 milyar dolar harcadık, aldığımız borçlar için faiz ödüyoruz vs. vs.denilecek. 

Buna da bir cevabım var.  Yanlış bir politika ile sadece YAHUDİLERİN tahrif edilmiş TEVRATLARINDA Arz-ı Mevud yani Vaad edilmiş topraklar ulaşmak adına  Arap baharı yalanı ila ABD ve Avrupa birliğinin gazına gelen Prof.Dr Ahmet Davutoğlu 6 ay içinde Beşar Esad kaçacak bizde  Şam Emeviye Camisinde namaz kılacağız diyerek Yurt Sulh Cihan da Sulh diyene geleneksel dış politikamızı yerle bir ederek 3 milyon niteliksiz Suriyeliyi başımıza bela etti. Namaz kılınacak olan Emeviye camisi nerede ise yerle bir olmuş durumda... 

Bu satırların yazarı olarak ilk günden beri yazılarımda TÜRKİYE’ nin Suriye politikasının yanlış olduğunu  ifade ettim halende o görüşümdeyim.
Çoluk çocuğumun nafakasını aksatarak her ay devletime 5.500 TL direkt bunun en az 3 - 4 misli kadar da dolaylı vergi ödeyene birisi olarak vergilerimin göçmenlere ödenmesini istemiyorummm…

Sakın birileri bana Müslüman kardeşlerimizi gözümüzün önünde bombalar ile öldürülsün mü demesin ?

Bir insan, bir baba, bir eş, bir kardeş, bir abi, bir dayı, bir amca ,bir kayınbirader olarak ben de kimsenin öldürülmesini istemem. Ama bunu istememek demek Kilis’in 90 bin olan nüfusuna karşın 125 bin Suriyeli oraya sığınmamalıdır. Böyle göç politikası olmaz.

Türkiye Suriye sorunu 6 ay da bitecek ülkemize gelenlerde hemen geri dönecek mantığı ile olaya yanaşsaydı daha sağlıklı bir  göç ve iskân politikası uygulayabilirdi. Mesela tampon bir bölge kurup Suriye tarafına gitmek isteyenler gidebilir ama Türkiye gitmek isteyenlerin bu talebini ince eleyip sık dokumak  mümkün olabilirdi.

Bir kez daha söylüyorum benim çok zor şartlarda ödediğim vergilerimden 25 milyar doların SURİYELİ Sığınmacılara harcanmasına kesinlikle gönlüm razı değil. 

Zararın neresinde dönersek kardır

Sayın Reis-i Cumhurumuza, Baş vezirimize ve Maliye Nazırımıza küçük ama helal kazançları ile devlete borcum olmasın mantığı ile hareket ederek vergilerini ödeme gayretinde olan bir esnaf olarak bir an önce sığınmacılara harcanan paralara son vermenizi isterim. Kaplardaki Suriyeliler bir an önce Özgür Suriye Ordusunun ele geçirdiği yerlere gönderin ve orada topraklarını korusunlar.

Yap ,İşlet  Devret  Formülü Var Alınan Vergiler Ne Oluyor ?  

Son yıllarda ülkemizdeki yol,  köprü, hastane, havalimanı  gibi tesisler yap işlet devret modeli ile devletin kasasında bir kuruş para çıkmadan bir çok hizmet halkın parası ile yapılıyorsa  neden ayrıca dünyanın  en yüksek vergilerini asgari ücretlimizden, esnafımızdan  ve iş adamımızdan alıyoruz ?       

ABD ve Avrupa’ nın bizim sırtımıza bindiği yeter artık 

İslam ülkelerini karıştıranların başında ABD ve  Avrupa’nın geldiği malum . Bunların kan ve gözyaşına boğduğu yerlerden gelenlerin külfetini başka bir İslam ülkesi olan Türkiye’nin  başına yığmak kabul edilebilir değil. 

Türkiye ülkemize sığınan 3 milyon Suriyeli’yi ve bir o kadar da Afgan, ve diğer mazlum coğrafyalarda kaçıp gelenleri bir şekilde YUNAN sınırından Avrupa geçmeleri adına seyahat  özgürlüklerine müdahale etmeyelim nereye giderlerse gitsinler deyip birazda. Bu sorunu başımıza bela eden  ülkelerin yaşaması için sığınmacılara zorla tutmamalıyız.

Küçük bir vergi mükellefi olarak benim vergilerimi sığınmacılara dengesiz bir şekilde  sadece ülkemizin karşılamasını istemem. BM ye üye    her ülke kendi milli geliri oranında dünyanın ortak sorunu olan bu işe seyirci kalmaması lazım. 

Bu isteklerimin Reis- Cumhur, Baş Vezir ve Maliye Nazırı tarafından dikkate alınmasını dilerim 

Kendi halkımız bir ekmeğe muhtaç iken bizim sığınmacılara 25 milyar dolar harcamamız doğru değil. Dinimiz önce akrabana ,sonra yakın komşunu daha sonra gücün kuvvetin varsa uzak komşuna yardım et diyor. 1 metre karın olduğu doğu illerimizde ayağında terlik ile okula giden talebelerimiz var iken neden bizim kusurumuz olmayan Arap baharı yalanı ile  İsrail’e Arz-ı Mevud’un yani vaad edilmiş topraklara ulaşması adına SİYONİSTLERİN yaptığı planlara alet oluyoruz  ? 

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner   /  15 Ocak 2017