Şehitler Tepesi yakınına park edilen plakasız motosiklet polisi alarma geçirdi. Uzman ekip motosikleti incelemek için hazırlanırken motorun sahibi geldi. Şüpheli bir durumun olamadığı anlaşılınca trafik normale döndü.

Şehitler Tepesi'ne 100 metre mesafede çelik bariyerlere zincirlenmiş plakasız bir motosiklet görenler, saat 14.00 sıralarında durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Dolmabahçe -Gazhane Caddesi'ne güvenlik şeridi çekerek caddeyi araç ve yaya trafiğine

kapattı. Daha sonra olay yerine uzman ekip çağrıldı. Uzman ekip motoru incelemek için hazırlanırken motosikletin sahibi İsmail Işık, olay yerine gelerek motosikletin kendisine ait olduğunu ve motosiklette şüpheli bir şey olmadığını söyledi. Yapılan kontrolden sonra İsmail Işık, motosikletin yanına gitti. Işık, motosikletini bağladığı zinciri açmakta zorlanınca polis ekipleri zinciri demir kesme makası ile kestı.

"MOTORU BİLMEDEN BIRAKTIM. İŞ ARAMAYA GİTTİM"

Motosiklette şüpheli bir durumun olmadığı anlaşılınca yaklaşık 30 dakika kapalı kalan trafik normale döndü.

Reina saldırganı için Kısıklı alarma geçti: İhbar yağıyor
İş aramak için Beşiktaş'a geldiğini söyleyen İsmail Işık, "İşsizim. İş aramak için Gazi Mahallesi'nden geldim. Motosikletimi bilmeden bırakarak iş aramaya gittim" dedi.

POLİS İSTANBUL'DA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

İstanbul’da yeni yıla girerken meydana gelen Reina’ya yönelik saldırının ardından, İstanbul polisi asayiş uygulamalarını arttırarak sürdürüyor. Bugün de İstanbul’un bir çok ilçelerinde özellikle halkın yoğun olarak kullandığı meydanlar, otobüs, metrobüs ve metro girişlerinde polis tarafından şok uygulamalar gerçekleştirildi.

Polis, bir çok ilçede farklı noktalarda asayiş uygulaması yaptı. Daha çok halkın yoğun kullandığı noktalarda çalışmalarını sürdüren ekipler, şüpheli gördükleri şahısları tek tek kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirdi. Vatandaşların sıklıkla kullandığı meydanlar, otobüs durakları, metrobüs ve metro girişlerinde uygulamalarını yoğunlaştıran ekipler, şüpheli gördükleri şahısları incelerken, çantaları da didik didik aradı. Anadolu yakasında bir çok ilçede uygulama yapan ekiplerin çalışmaları sürüyor.


Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de saat 13.00 sıralarında Uzunçayır'daki metrobüs durağı çıkışında denetim yaptı. Metrobüsten inenler incelenip, kimlik kontrolleri yapılırken çantalar didik didik arandı. 
Editör: TE Bilisim