Kemerburgaz Ağaçlı Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşları 12-18 olan kız çocuklarıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Kemerburgaz’daki kız yurdu yetkilileri, 10 Kasım 2014’te valiliğe ihbarda bulundu. İhbarda yaşları 18’den küçük olan kızların, kurum dışında cinsel istismara uğradığı ve fuhuş yaptırıldığı anlatıldı.
KIZLARI EVLİLİK VAADİYLE KANDIRDILAR
Bunun üzerine olayı araştıran emniyet fiziki takip sonucu Elif Pekvarlı, kardeşi Erhan Pekvarlı, Zülfükar Algül, Yasemin Erdoğan, Halil İbrahim Canbolat'ın birlikte hareket ettikleri ve yaşı küçük kızları lüks bir yaşam süreceklerini söyleyerek sevgili olma veya evlenme vaadiyle kandırıp tehditle fuhuş yaptırdıklarını tespit edip gözaltına aldı. İfadeleri alınan şüpheliler daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sanıklara ‘Örgüt kurma, çocuğun cinsel istismarı, çocuğu fuhşa teşvik, fuhuş yaptırmak ve iftira’ suçlarından dava açılırken örgüt lideri Elif Pekvarlı ile yardımcısı Zülfükar Algül hakkında ‘Örgüt kurma, çocuğun cinsel istismarı, cinsel taciz, çocuğu fuhşa teşvik, fuhuş yaptırmak ve iftira’ suçlarından 169 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
"TİKTAK" İLİŞKİ
İddianamede bazı kadınların, hasta olduklarında ve hamile kaldıklarında dahi para karşılığı zorla ilişkiye zorlandığına değinilirken örgütün çalışması şöyle anlatıldı: “Elif Pekvarlı’nın yardımcısı Zülfükar Algül, Şişli’de zorla tutuldukları evde, kızların fotoğraflarını gösterip bu kızları da pazarlayacağını diğerlerine anlattı. Hamile kalan bazı kızlar, bir hatta iki kez kürtaj oldu. Müşteki kızların ifadelerine göre ‘tiktak’ denilen bir ilişki 80-100 lira, saatlik tarife 200 lira ve gecelik tarife ise bin liraydı. Kazanılan bu paranın sadece dörtte biri zorla çalıştırılan kadın ya da kızlara veriliyor, kalan para ise örgüt arasında pay ediliyordu. Bazen günde yaklaşık 60 müşteri fuhuş için kapıyı çalıyordu. Örgüt yakalanmamak ya da teknik takibe takılmamak için sürekli telefon değiştiriyor ve telefonda kod isimler kullanıyordu.
"YENİ AYAKKABI GELDİ"
Örgüt para karşılığı cinsel ilişkiye girecek kadını, ‘yeni ayakkabı geldi’ diye şifrelerken 17 yaşındaki B.K. adlı kız iki defa hamile kaldığını söyleyerek ‘Zülfükar A. bana haberim olmadan kafa hapı veriyormuş. Hatta fuhuş yapmak istemeyen kızlar aradan kısa bir süre geçtikten sonra kendinden geçip müşterilerle istekli olmalarının nedeni de bu kızlara hap verilmesiymiş. Bunu sonraki zamanlarda öğrendim.
"İKİ DEFA HAMİLE KALDIM"

Sanıklardan Zülfükar A.’nın evinde 1 hafta zorla tutulduğum günlerde zorla erkeklerle birlikte olduğum günler de olmuştu. Evde bir Özbek uyruklu kadın vardı. Evde 3 gün kalmıştı. Bana bir günde 60 erkekle beraber olduğunu ve pasaportunun da sanıklar tarafından alındığını söylemişti. Ben de bir günde çok kişiyle zorla ilişkiye girdim. İki defa hamile kaldım. Birincisi müşterilerden birinden ikincisi ise Zülfükar A.’dan hamile kalmış aldırtmıştık.” 

Editör: TE Bilisim