REFERANDUM TEMMUZUN İKİNCİ HAFTASINDA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ‘Anayasa değişiklik paketi’nin referandum süresine ilişkin tartışmaları değerlendiren Bakan Çiçek, “ Bizim kanaatimiz 60 günü takip eden ilk pazar günü referandumun yapılmasıdır. Yasa çıkmıştır, yürürlüktedir. Dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulu bu konuyu karara bağlayacaktır. Biz temmuzun ikinci haftası gibi bir yerde referandumun yapılmasında fayda görürüz. Çünkü bu işlerin uzatılmasında ülke yararı yoktur. Neticesinde parlamento iradesini ortaya koymuştur, milletimize de bir defa sormak gerekmektedir. Çıkan sonuç da bunu gösteriyor. Millet ne karar verirse doğru karar verir. Bugüne kadar da öyle oldu” diye konuştu.

Çiçek, CHP'nin 110 milletvekili imzasıyla değişiklik paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğine ilişin gelişmelerli ilgili ise “O, onların Anayasal haklarıdır. 110 milletvekili imzası var ise götürülebilir. O işin ayrı boyutudur. Anayasa millet için yapıldı. Belli bir kesim için yapılmış bir Anayasa değil. Bence millet iradesini egemen kılmak ve millete bu konuyu sormak daha doğru ve demokratik olur” dedi.

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nden olası iptal kararına karşı hükümetin ‘B planı’ olup olmadığına yönelik soruları ise, “Kendimizi, Mahkeme'nin yerine koyarak bugünden faraziye üretmenin bir anlamı yok. Daha başvuru yok, Mahkeme'nin ne karar vereceği belli değil. Ama Meclis'in kararı belli. Ben milletin ne karar vereceğini daha çok merak ediyorum ve onu önemsiyoruz. Demokrasilerde de sorunu çözecek olan millettir. Biz millete gitmeyi her zaman tercih ederiz” diyerek yanıtladı.

MUĞLA'DAKİ OLAYLAR

Muğla'da iki gündür devam eden olayların etnik çatışmaya dönüşme ihtimaline yönelik bir soru üzerine Bakan Çiçek, “Bu soruyu sormuş olmak bile fırsatçılara imkan tanır. Bu ülkede yaşayan 72 milyon kardeştir. Tarihimiz, devletimiz, kültürümüz, inançlarımız bir olan toplumuz. Her zaman bu birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler geçmişte de olmuştur. Bugün de olacaktır. Ama sağduyu hep üstesinden gelmiştir. Kimse fırsatçılara itibar etmemelidir. Soruların sorulmamasını tercih ederim. Gündemde kaldıkça fırsatçılara gün doğuyor” dedi.

Editör: TE Bilisim