Başbakan Erdoğan, Anayasa reformuna karşı çıkan çevrelere seslendi: Muhalefet hafta sonuna kadar katkı vermezse millete gideriz.Ufuk Üniversitesi Rıdvan Ege Hastanesi, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Erdoğan, Anayasa değişiklik paketini eleştiren muhalefet ve yüksek yargıya yüklendi.

YALAN SÖYLÜYORLAR

Gerilim yaratmamak için uzlaşma yollarını aradıklarını, buna rağmen yüksek yargının kendilerine yönelik doğru olmayan ifadelerde bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "HSYK'ya 'Biz parlamentodan herhangi bir üye teklifinde bulunmayalım' dedik. AB üyesi ülkelerin tamamında, bu üyeleri Anayasa Mahkemesi de dahil, parlamento yapar. Buna rağmen biz, bunda yeter ki gönülleri olsun dedik. Ama yine bakıyorsunuz, doğru olmayan ifadelerle yanlışlar söyleniyor" dedi.

MİLLET NE DİYORSA O

"HSYK'da sadece Adalet Bakanı var, bunu dahi istemiyorlar. Müsteşarı da istemiyorlar. Ama bunun dışında tamamıyla Yargıtay, Danıştay ve 1. derece mahkemelerden gelecek olanları kabul etmiyorlar. Niye kabul etmiyorsunuz" diye soran Erdoğan şunları söyledi: "Avrupa Birliği ülkelerinin hepsinde bunlar var. Oralardan istifade ederek bunları yapıyoruz. İşlerine nedense gelmiyor, anlamakta mümkün değil. Bu tasarıda şahsi çıkarlar yok şahsi beklentiler yok. Bu taslakta Türkiye var, Türkiye'nin beklentileri var. İmtiyazlarını koruma peşinde olanlar, kendi koltuklarını, kendi çıkarlarını, kendi makamlarını düşünenler lütfen şahsi çıkarlarını sürece yansıtmasınlar." Anayasa değişikliğini referanduma götürmede kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Millet zaten bunu benimsemez" diyen muhalefete "Ne kadar güzel. Tamam, hadi hemen millete gidelim. Millet benimserse benimser. Benimsemediği takdirde başımız gözümüz üstüne" diyerek rest çekti.

Editör: TE Bilisim