9’uncu Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılmak üzere Türkiye’ye gelen Alman ralliciler, Fatih Belediyesi Engelliler Birimi’ni ziyaret etti. Engellilerin yaptıkları çalışmaları inceleyen ralliciler, yapılan hizmetleri takdir etti.
20 ülkeden 117 takım, 300 klasik araç ve 600 rallicinin katıldığı, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan "9’uncu Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi” öncesinde Alman ralliciler engellilerle biraraya geldi. Aralarında engelli rallicinin de bulunduğu ralliciler, Fatih Belediyesi Engelliler Birimi’ni ziyaret ederek, engellilerin yaptıkları birbirinden değerli el ürünlerini yakından inceledi. Engelliler Birimi hakkında Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver'den bilgi alan ralliciler, engellilere yönelik yapılan faaliyetleri takdir etti.
Engellilerin yaptıkları ürünleri inceleyen Stefan Zilker, “Çok güzel iş yapıyorlar. Çok güzel işçilik. Sistem de çok güzel” diye konuştu.
Börn Nissering ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada olmak çok iyi geldi. Çok mutlu olduk” dedi.

DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ SOSYAL BİR PROJE

Stuttgart Başkonsolosu ve 9'uncu Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi Türk takımı kaptanı Türker Arı ise, rallinin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.
Türker Arı şunları söyledi; “Bu ralli bir dostluk rallisi, aynı zamanda bir sosyal proje. Bunun bir sosyal proje olduğunu bugün buradaki engelliler merkezi ziyaretimizle de görüyoruz. Rallinin tabi yeni dostluklara, yeni bağlantılara vesile olması önemli. Bir sosyal faaliyet olarak biz daha çok bunun üzerinde duruyoruz. İnşallah bugün ki ziyaretimiz önümüzdeki dönemde Almanya’da yine bir başka engelliler merkeziyle işbirliğinin gelişmesine vesile olur. Umarım buradan bir ekibi kısa zamanda Almanya’daki engelliler merkezinin davetlisi olarak Almanya’da görürüz.”
Ziyaretin ardından ralliciler ve engelliler hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.


 
Editör: TE Bilisim