Zeytinburnu -Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Adile Mermerci Uygulama Oteli salonunda ,ev sahipliğini Okul Müdürü Mücahit ÇATAL ile yardımcılarının yaptığı,ve öğrencilerin salonu hıncahınç doldurduğu “ Prof Dr.Orhan KURAL Bizlerle” çevre konulu konferansa, Zeytinburnu Çevre Kültür ve Turizm Derneği ( ZEYÇED ) Başkan Vekili ve “TC.”Çevre Beratı Sahibi” Ali GÜNDÜZ, ZEYÇED Genel Sekreteri ve Gazeteci Mehmet ALPAY ile Çevreci Necibe UZUN katıldılar.

Çevrecilik konumunda dünyanın kabul ettiği tek kişilik bir ordu olan Orhan KURAL'ın çevre ve yaşam koşulları yanı sıra insanların doğaya saygı, atık pil,bayat ekmek,AVM,özel günler,hayvanlar,bitkiler,sigara vb.konularını,gerek mizahi ve gerekse acı bir lisanla ortaya serdi..
Prof Dr.Orhan KURAL,Konuklar arasında bulunan yıllardır tanıdığı 66 yaşında ki ,ZEYÇED Başkan Vekili ve çevreci Ali GÜNDÜZ’ü sahneye alarak,50 yıldır tanıdığını ,hala sigaraya başlamadığını ,ve de gazeteci Mehmet ALPAY’ın (67) da sigarayı bıraktığını örnek göstererek ,içenlerin acilen bırakmasını,içmeyenlerin ise başlamamalarını istedi.

Öğrencilere ,”Dünya İçin Bir Şey Yap!” adlı,kendi kitaplarını da bizzat dağıtan Orhan KURAL, toplantı sonunda kendisine has olan “Çevre Andı”nı şarkılarla karışık olarak öğrencilere, öğretmen ve katılımcılara söyleten Orhan KURAL, katılımlarından dolayı okul müdürü ÇATAL tarafından plaket ile ödüllendirildi.

Memnuniyetlerini dile getiren Prof Dr.Orhan KURAL ‘da, okul müdürü Mücahit ÇATAL'a teşekkür ederek okuldan ayrılıp Maslak, İTÜ’de Maden Fakültesi’ndeki bir başka toplantıya yetişmek için okuldan ayrıldı..
Editör: TE Bilisim