İstanbul Cankurtaran Armada Otel’de yaptığı basın açıklamasında, “ Dünya İçin Bir Şey Yap ” adlı kitabının,5 yılda,35 baskı yapılıp,17dilde yayınlandığını ve 134.000 adet satıldığını ifade eden ,Çevreci ve Gezgin Prof.Dr. Orhan Kural 1000’in üzerinde de ödül aldığını ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ali Gündüz

 
Kural, “ Verilmeyecek hesabım yok. Ben o termik santralde yer altı maden işletmesinin planlanması ve projelendirilmesi elektrik, su, yol, galeri, üretim kuyusu konularında bilirkişilik yaptım” dedi.
 
Çevreci Profesör olarak bilinen Dr. Orhan Kural, yıllardır her platformda sigara ile mücadelesine devam ediyor. Son olarak, Cem Yılmaz’ın Arif V 216 filminde geçen sigara sahnelerine karşı dava açan Kural, Cem Yılmaz için, “ Yeter ki filmlerinde, sigara sahnesi olmasın. 1 milyon değerindeki evimi ona seve seve veririm” açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine Yılmaz cephesinden bir açıklama gelmezken, Kural ise hakkında karalama kampanyasında bulunulduğunu belirterek bir basın açıklaması yaptı..
 
Sultanahmet - Cankurtaran Armada Otel’de yaptığı basın açıklamasında, hakkında yapılan tüm suçlamaları reddeden Kural, “Ben buradayım. Cem Yılmaz, 5 yıldır her filminde gençlere kötü örnek oluyor, onları sigaraya teşvik ediyor. Biz de yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz” dedi. Kural, yaptığı suç duyurusundan sonra “ Sen bunu yaptın ,biz de sana yapacağımızı biliriz ” şeklinde tehditler aldığını da iddia etti.
 
Kural, 2016 yılında bilirkişilik yaptığı bir mahkeme sonucunun 2 yıl sonra tam da Cem Yılmaz’a suç duyurusunda bulunduktan sonra, Bartın Platformu tarafından dile getirilmesi konusunda ise zamanlama oldukça manidar ” dedi.
 
“ Şu anda gündemde olmamdan dolayı ,Bartın Platformu benim üzerimden prim yapıyor ya da, bazı egemenlerden para alıyor ” diyerek açıklamalarına devam eden Kural, “Ben kömür üzerine çok sayıda kitap yazdım. Bana kömürcü diyorlar. Keşke hepimiz o emekçiler kadar fedakar olabilsek ” dedi.
 
Hakkında bir linç kampanyası başlatıldığını anlatan Kural, “ Verilmeyecek hesabım yok. Bugün hakkımda asılsız iddialarda bulunan Bartın Platformu üyelerinden hiç kimse yok. Gelsinler karşıma çıksınlar diye bekledim ama bir temsilcisini dahi göndermediler. Beni hedef göstermesinler artık. Ben o termik santralde yer altı maden işletmesinin planlanması ve projelendirilmesi elektrik, su, yol, galeri, üretim kuyusu konularında bilirkişilik yaptım. Benimle birlikte iki profesör daha bilirkişilik yaptı ama sadece ben hedef gösteriliyorum” diyerek sitemde bulundu.
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim