Zabıta memurları tutuklanırken, rüşvet anı ve ardından yaşananlar ise saniye saniye görüntülendi.



Olay, Cihangir Mahallesi Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer alan bir pastanede 09 Şubat 2016'da saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, iş yerine gelen Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerinin önüne masa konulduğu gerekçesiyle haklarında şikayet olduğunu söyledi. Ardından iş yeri yeni yapılan çıkıntı nedeniyle önce mühürlendi, ardından iş yeri

sahibi Alaattin Yıldız ve zabıta memurları oturup konuşmaya başladı..

"BİZİMLE TERS GİDERSEN SANA EKMEK YEDİRMEYİZ”

Burada iş yeri sahibini açık açık tehdit eden zabıta memurları, ‘Bizimle ters gidersen sana ekmek yedirmeyiz. Sen bizi görürsen biz de sana karışmayız, hatta koruruz' diyerek tehdit ettiler. Bunun üzerine ‘ne yapmam gerekiyor' diye soran Yıldız'a dönen zabıta memurları; ilk etapta iş yerinin kapanmaması için 500 TL parayı araçta bekleyen zabıtaya vermesini istediler. Bunun üzerine Yıldız üzerinde bulunan 500 TL'yi iş yerinin önünde arabada bekleyen zabıta memuru M.Ş.T'ye verdi.

"SEN HEMŞEHRİMSİN, 2 BİN 500 TL'YE ŞİKAYETİ KAPATALIM”

Parayı verdikten sonra iş yerine geri dönen Yıldız, zabıta memuru İ.Ç ile konuşmaya devam etti. İ.Ç, şikayetin kapanması için 5 bin lira gerektiğini söyledi. İ.Ç, ‘M.Ş.T, sana işlem yapmamak için 5 bin TL alır. Sen benim hemşehrimsin, bize 2 bin 500 TL ver şikayeti kapatalım' dedi. Bunun üzerine üzerinde yeterli para olmadığını ifade eden Yıldız, geri kalan 2 bin lirayı verebilmek için çarşamba gününe kadar müsaade istedi. Zabıta ekipleri, ‘parayı hazır edince bizi ararsın, gelip alırız' diyerek iş yerinden ayrıldılar.



BELEDİYE ŞİKAYETİ DİKKATE ALMAYINCA POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Yaşanan rüşvet pazarlığının ardından soluğu Avcılar Belediyesi'nde alan Alaattin Yıldız, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile görüşmek istedi. Ancak burada Başkan Handan Toprak ile görüştürülmeyen Yıldız, 155 Polis İmdat Hattını arayarak durumu ve başından geçenleri tek

tek anlattı. Yıldız, daha sonra kendisinden rüşvet alan zabıta memurlarından tek tek şikayetçi olduğunu belirterek, yasal işlem yapılmasını talep etti.

KONTROLLÜ BULUŞMA POLİS BASKINIYLA SON BULDU

Şikayet üzerine harekete geçen Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş yeri sahibi ile zabıta memurlarını buluşturmak ve suçüstü yapmak için yaptıkları planı devreye soktu. Ardından rüşveti almak üzere iş yerine gelen zabıta ekipleri, seri numaraları alınmış parayı teslim aldıktan sonra geldikleri araçla iş yerinden çıktı. Bu sırada operasyonu başlatan ekipler, zabıta aracını durdurup şüphelilerin üzerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda seri numaraları alınmış paralar bulununca 4 zabıta memuru da gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN 4 ZABITA TUTUKLANDI

Operasyonun ardından gözaltına alınan E.T, M. Ş. T, İ. Ş. ve İ. Ç. isimli zabıta memurları emniyete götürüldü. Burada ifadeleri alınıp sorguları yapılan zabıta memurları dün akşam saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 4 zabıta memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)
Editör: TE Bilisim