İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Altınşehir’de polisin bir vatandaşı dövmesi olayı ile iligili gerçekleri açıklayarak, yapılan haberlerin asılsız olduğunu gözler önüne serdi.

Ömer ADIYAMAN/ISTANBUL TIMES

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meydana gelen olayın tek taraflı ve yanlı olarak haber yapıldığını kaydetti. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  “14.05.2009 günü Başakşehir ilçesi Altınşehir Mahallesinde kaçak olarak inşa edilen binaların Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ekiplerinin yıkımı esnasında meydana gelen olaylar ile ilgili bazı basın yayın organlarında yanlı ve tek taraflı haber ve görüntülere yer verildiği görülmüştür” denildi.

DİĞER GÖRÜNTÜLER BASINDA YER ALMADI

Yapılan açıklamada, basın yayın organlarının tek taraflı görüntü yayınladıkları kaydedilerek, “Önceki gün Başakşehir ilçesi Altınşehir Mahallesinde kaçak olarak inşa edilen binaların Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ekiplerinin yıkımı esnasında meydana gelen olaylar ile ilgili bazı basın yayın organlarında yanlı ve tek taraflı haber ve görüntülere yer verildiği görülmüştür. Yıkımı engellemeye çalışan bir gurubun, polise taşlarla saldırıp, yıkımın yapılacağı yollara barikat kurarak, TEM (O-2) Otoyolunu trafiğe kapatma girişiminde bulunulması, gruba müdahale edilerek önlenmiştir” denildi.  

OKULA GAZ BOMBASI ATILMADI

Okula gaz bombasının atılmadığı kaydedilen açıklamada, “Görevlilerimiz haberlerde bahsi geçen okul bahçesine gaz bombası kesinlikle atmamış, gruba müdahale esnasında kullanılan gaz bombası grup içerisinden bazı kişilerce yerden alınarak bahsi geçen okulun bahçesine atılmıştır. Ayrıca okul bahçesine atıldığı iddia edilen gaz bombası fişekleri kullanılan gaz tabancasının içerisinde kaldığından okul bahçesine gitmesi imkansızdır. Göstericilerin çıkardığı olaylar sonucu iki belediye otobüsü, bir ambulans, iki hususi araç, tv kamerası, Türk Telekoma ait telefon kulübeleri hasar görmüş, 19 personelimiz yaralanmış, 11’inin tedavileri hastanelerde devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

BARİKAT KURARAK POLİSLERE TAŞ ATAN GURUBA AİT FOTOĞRAFLAR
























Polislere taş atan göstericiler

Göstericiler tarafından kurulan barikat



Göstericiler tarafından ateşe verilen barikat







Göstericiler tarafından kurulan barikat





Türk Telekoma ait zarar gören telefon kulübeleri

Vatandaşa ait camları kırılan hususi oto

Vatandaşa ait camları kırılan hususi oto

Atılan taşlar sebebiyle camları kırılan İETT otobüsü

Atılan taşlar sebebiyle camları kırılan İETT otobüsü

Atılan taşlardan kırılan kamera

Atılan taşlardan kırılan kamera





YARALI POLİSLER

Kolundan yaralanan polis memuru

Omuzundan yaralanan polis memuru

Omuzundan yaralanan polis memuru

Bacağından yaralanan polis memuru

Ellerinden yaralanan polis memuru

Ayağından yaralanan polis memuru

Dirseğinden yaralanan polis memuru

Bacağından yaralanan polis memuru

Kolundan yaralanan polis memuru

Bacağından yaralanan polis memuru

Gaz tabancasının fişeğinin içerisinde kaldığını gösterir fotoğraf

Editör: TE Bilisim