Polat Alemdar (Necati Şaşmaz)yeni imajıyla Bağcılar’da…

Polat’la RTÜK Başkanı arasında “Şiddet” polemiği

Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü oyuncusu Necati Şaşmaz, Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında iftarını açtı ve panelde konuştu. Kirli sakal ve bıyıklı yeni imajıyla dikkat çeken Şaşmaz, iftar sonrasında dua etti. RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’la panelde konuşan Şaşmaz, Dursun’ la Kurtlar Vadisi’nde şiddet unsuru üzerine küçük bir polemik de yaşadı.

İstanbul Times Haber Merkezi

 

Kurtlar Vadisi’nin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında orucunu açtı. İftarın ardından dua eden ünlü oyuncu, özellikle, sakallı ve bıyıklı yeni imajı ile dikkat çekti.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ile “TV ve Sinemanın Toplum Üzerindeki Etkileri” konulu panelde konuşan Şaşmaz, Kurtlar Vadisi’nin şiddet içerdiğine yönelik eleştirilere cevaplar verdi. Geçmiş yıllarda yayınlanan ithal Dallas dizilerini hatırlatan Şaşmaz, “Onlarda daha fazla şiddet, daha fazla cinsellik yok muydu? O zaman kimse bunu sorgulamıyordu” dedi.

Çocuklar için, çizgi filmlerin dizilerden daha büyük tehlikeler içerdiğini öne süren Şaşmaz, “Çizgi filmlerde o kadar kötü karakterler var ki, dizilerden daha tehlikeli. Çocuklar dizileri en azından aileleriyle birlikte izliyor, çizgi filmleri ise yalnız izliyorlar” diye konuştu.

RTÜK BAŞKANI KURTLAR VADİSİ’Nİ ELEŞTİRDİ

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ise Kurtlar Vadisi dizisinin toplum üzerindeki etkilerine değindi  ve özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu söyledi. “İzleyiciler şiddet sahnelerini izleye izleye şiddeti bir tür problem çözme yöntemi olarak benimsiyorlar” ifadelerinde bulunan Dursun şöyle devam etti: “Daha açık söylemek gerekirse, çocuklarımız ve gençlerimiz Kurtlar Vadisi’ni izleye izleye Kurtlar Vadisi’ndeki tek problem çözme yöntemi olarak gözüken şiddeti son derece doğal, gerçek hayatta olması gereken ve başka problem çözme yöntemi yokmuş gibi algılıyor. İnsanlar o alışkanlıkla ve o doğallık içerisinde problem çözme yönteminin şiddet kullanımı olduğunu düşünüyorlar. Bu son derece tehlikeli ve son derece yanlış, tartışılması gereken husustur.”

RTÜK Başkanı Davut Dursun’un bu açıklamaları üzerine Necati Şaşmaz,  “Hocam siz de mi şiddet diyorsunuz Allah aşkına. Yine de Ömer Baba gibi bir uyarıcısı var” şeklinde cevap verdi.

Şaşmaz, dizide Memati karakterinin düşmanları tarafından uyuşturucuya alıştırılmasını da hatırlatarak, “Memati ile çok güzel şeyler anlattık biz. Bunu binlerce belgesel yapsaydık anlatamazdık. Eğlenceyle hatta, katılmıyorum, şiddetle güzel bir şey anlatabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Televizyonlarda şiddet içeren programların bir diğer olumsuz yanının ise insanları duyarsızlaştırması olduğuna dikkat çeken Davut Dursun, “İnsanlar programlardaki bu tür olumsuzlukları seyrede seyrede, ‘hayatın kendisi bu tür olumsuzluklarla dolu’ diye düşünmeye başlıyor ve dolayısıyla artık pasif bir kişi haline geliyor” dedi.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ SORULAR SORULDU

Yoğun ilginin yaşandığı programda Necati Şaşmaz’a bir birinden ilginç çok sayıda soru soruldu. “Diziye ilişkin, kızınıza kavuşacak mısınız?” şeklindeki soruya Şaşmaz, “Necati Şaşmaz olarak cevap veriyorum. Bilmiyorum” yanıtını verdi.

Şaşmaz’ın yeni imajına yönelik de sorular soruldu. Ünlü oyuncu, yeni imajına ilişkin sorulara, “Birinci bölümde Irak’ta bir sahnem var ve o sahne gereği bu kirli bir sakal ve bıyık gerekli o yüzden bıraktım. Bir de TRT’de yayınlanacak bir dizide misafir oyuncu olacağım için, tarihsel gerçekliğe uygun olsun diye bıyıklı olmam gerekiyordu. Ayrıca tatil döneminde uzun yıllardır traşlı olan yüzüm biraz dinlensin diye bu hale geldi” şeklinde cevap verdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, katılımlarından dolayı hem RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’a hem de Necati Şaşmaz’a teşekkür ederek birer plaket verdi.

Editör: TE Bilisim