Sahur vakti polislere operasyon la gözatına alınan emniyet güçleri Türkiye'nin birçok noktasında ve özellikle İstanbul'da terör örgütlerine yönelik önemli operasyonlara imza atmışlardı. Emniyet güçleri yakaladıkları örgüt üyelerini saplandıkları bataklıktan kurtarabilmek için birçok çalışma yürüttü. O çalışmalar yıllar sonra neticelerini verdi. İstanbul Terörle mücadele ekiplerinin yapmış olduğu bir baskında korkan küçük bir çocuğa göstermiş oldukları şefkat, yapmış oldukları göreve ve insanlara verdikleri değerin bir göstergesiydi.

Emniyet'e operasyonda hakkında tutuklama kararı verilen isimlerden biri de Van'da El Kaide operasyonunu gerçekleştiren ve bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı da yapan Serdar Bayraktutan 'dı.

O polis, terörden kurtardıkları insanların kahramanı olmuştu! O polis, terörden kurtardıkları insanların kahramanı olmuştu! VİDEO İÇİN TIKLAYIN


Serdar Bayraktutan Kimdir?
Terör soruşturmalarındaki uzmanlığı ile akademik birikimiyle bilinen ve terör operasyonlarını yöneten Serdar Bayraktutan 'Anne Ben Geldim' adlı bir kitabın da yazarıdır. Kitapta Bayraktutan terör şubesinde gözaltına alınanlarla ilgili yaşadığı anılar anlatılıyor.

Bayraktutan 27.04.2012 tarihinde TRT Haber'de katıldığı bir programda kandırılarak dağa çıkarılan ve polisin şefkatli kucağıyla tanıştıktan sonra ikna olan insanların hikayelerini anlatıyor. Bataklıktan kurtulan bir çok kişi gönderdikleri mektup ve hediyelerle emniyet güçlerine minnettarlığını dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim