Terör örgütü PKK önceki akşam, 33 yıl önce örgütün kurulma kararını verildiği Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarındaki Fis Ovası’ndan geçen Diyarbakır - Bingöl karayolunu kesti.

İki grup halinde 20 kadar terörist 21.45 sıralarında durdurdukları bir tankerle yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçların sürücüleri, tankerin kaza yaptığını sanarak dururken, yolun iki tarafından bir anda ortaya çıkan PKK’lılar, araçlarda bulunanları tek tek indirerek kimlik kontrolü yaptı. PKK’lılar özel araçları ile seyahat eden Lice’deki 2’nci Mekanize Tugay Komutanlığı’nda görevli 1 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş ve Bingöl’ün Genç İlçesi’nde görevli 1 sağlık teknisyeninin ellerini bağladı. Burada bir süre de örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra 2 askerle 1 sağlık görevlisini silah zoruyla yanlarına alarak iki ayrı grup halinde dağlık alana kaçtı.

6 yıl sonra 20 kişiyle

Görgü tanıkları, 20 teröristten kaçırdıkları 3 kişiyi yanlarına alan grubun Hazro İlçesi kırsalına doğru, diğer grubun ise ters yön olan Hani İlçesi kırsalına doğru gittikleri söyledi. Olayın güvenlik birimlerince duyulmasından hemen sonra 2 asker ve 1 sağlık görevlinin kurtarılması için bölgede operasyon başlatıldı. Terör örgütü PKK, son olarak 26 Haziran 2005 tarihinde Tunceli’de yol kesip asker Coşkun Kırandi’yi otobüsten indirerek kaçırmıştı. PKK, yaklaşık 1 ay süreyle alıkoyduğu er Kırandi’yi daha sonra bugün BDP’nin grup başkanı ve Hakkari Milletvekili olan ve o dönemde İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı yapan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyete Tunceli’nin Çiçekli Köyü yakınlarında teslim etmişti.

4 bin askerle operasyon

TUNCELİ’nin Pülümür İlçesi’nin kırsal kesimi ile Tunceli-Bingöl sınırı ve Ovacık ile Hozat İlçesi arasındaki bölgelerde önceki akşam başlayan operasyona dün sabah yeni birlikler katıldı. 4 bin askerle havadan da helikopterlerin desteği ile yürütülen operasyonlarda, son model teknolojik aletlerden de yararlanılıyor. Pülümür İlçesi Kırmızıköprü, Mezra ve Çakırkaya Köyleri arasındaki sık ormanlık arazide yerleri tespit edilen kalabalık PKK’lıların bulunduğu bölge önce 2 kobra helikopteri tarafından yoğun bombardıman altında tutuldu. Tunceli-Bingöl sınır boyunda yaklaşık 10 kişilik ve Tunceli’nin Hozat-Ovacık İlçeleri arasındaki 2 ayrı bölgede de 15’er kişilik iki ayrı grup tespit edildi. PKK’lıların bulundukları bu bölgelere de hava destekli operasyon başlatıldı. PKK’lıların döşediği uzaktan kumandalı ve basma düzenekli çok sayıda bomba, askerler tarafından bulunarak imha edildi. (Hürriyet)

Editör: TE Bilisim