İkramiyelerini çarçur ederek yoksulluk günlerine geri dönen talihlilerin yaşadıklarından ders çıkaran Antalyalı Süper Loto milyoneri 64 yaşındaki Hasan Yörük, parayı gayrimenkule yatırıyor...

İkramiye çıkmadan önce bankadan çektiği 7 bin lira krediyi ödeme güçlüğü çeken milyoner, şu ana kadar yaklaşık 1.5 milyon liralık taşınmaz edindi.

Süper Loto'nun 30 Haziran çekilişinde 11 milyon 300 bin Lira kazanarak milyoner olan Antalyalı emekli Hasan Yörük (64), parayı gayrimenkule yatırıyor. Çevresindeki fakirlere de yardımcı olan süper talihli, Aksu ilçesinden 1 milyon lira değerinde 100 dönüm arazi aldı. Antalya şehir merkezinden 2, Elmalı ilçesinden de bir ev satın alan Hasan Yörük, 25 bin lira değerinde ikinci el otomobil ile tarlalarını işlemek için 80 bin lira değerinde traktör satın aldı.

Oğluna 178 bin lira değerinde Mercedes marka otomobil alan milyoner, ayrıca çocukları için iki ev ile 5 kardeşine ikinci el otomobil, bacanağına ise yaylada bir ev satın aldı.

PARA ONU DEĞİŞTİRMEDİ
Bazı talihlilerin kazandıkları paraları çarçur etmelerinden ders çıkardığını söyleyen Hasan Yörük'ün gayrimenkule yatırıma devam edeceğini belirten yakınları, "Para onu değiştirmedi. Yatırım için taşınmaz satın alıyor ama, hala ikramiye çıktığı günkü pantolon ve gömlekle geziyor. Tatile bile gitmedi, yaylada aldığı evde günlerini geçiriyor. Bazen de çok parası olduğundan yakınıyor. Yardımda bulunduğu kişiler bir süre sonra yeniden para isteyince keşke bu para çıkmasaydı diye düşünüyor" diye konuştular.

YATIRIMA DEVAM EDECEK
Hasan Yörük'ün parasını iyi değerlendirmesini istediklerini söyleyen kardeşi Adem Yörük, "Yardımseverliği nedeniyle kapısını çalan çok. Bu nedenle paranın bir bölümüyle köyümüze yakın bölgeden arazi almasını sağladık. Birkaç değişik yerden de ev satın aldı. Yeni yatırımlar yaparak ikramiyenin büyük bölümünü gayrimenkule yatıracak. Parasını kaybeden talihliler gibi olmayacağını söylüyor" dedi. Eşi ile birlikte genel sağlık kontrolünden geçmek için Ankara'ya gideceği söylenen Hasan Yörük'ün, kandırılmamak için cep telefonu taşımadığı da belirtildi.

Editör: TE Bilisim