Başbakan Erdoğan, 4.'ncü Özürlüler Şurası'nın açılışına katıldı.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Şura'nın yapıldığı salonun önünde Başbakan Erdoğan'ın çıkmasını bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmak istedi. Bunun üzerine Başbakanlık korumalarından biri Turhan İçli'ye müdahale ederek, bu bölgeden uzaklaştırdı.

Konfederasyon üyeleri bu durumu Başbakan Erdoğan'a şikayet ederken, kendilerine Şura'da söz verilmediğini öne sürdüler. Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen, “4. Özürlüler Şurası”nın açılışında yaptığı konuşmada, özürlüler için yaptıkları hiçbir düzenlemeyi bir lütuf, bir imtiyaz olarak görmediklerini söyledi.

“ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMASIN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında özürlü işçi kadrolarında yıllık istihdamın 10 bin 880 olduğunu belirterek, istihdamın 2002 sonrası 7 yılda ise yıllık ortalama iki kat arttığını ve 20 bin 400'e ulaştığını bildirdi. Bunları yeterli görmediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: . Meseleler dar çerçevelerde ne olur sıkışıp kalmasın” dedi. Başbakan Erdoğan, özürlü sorununun el birliğiyle çözülecek bir mesele olduğunu vurgulayarak, sorunun çözülmesi için bakış açısının, zihniyetin ve algıların değişmesi gerektiğini kaydetti.

 “YETER Kİ DEMOKRASİMİZ ÖZÜRLÜ OLMASIN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak her türlü sorunu çözebilecek kapasiteye sahip olunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Bu mesele hepimizin ortak meselesidir. Toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürümüz, esasen bunu bizlere bir sorumluluk olarak zaten yüklüyor. Yeter ki çözebileceğimize inanalım. Yeter ki devletin millete bakışı özürlü olmasın. Burası çok önemli, yeter ki siyasetimiz, demokrasimiz özürlü olmasın. Ekonomimiz özürlü olmasın"

Editör: TE Bilisim