Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sazlı, sözlü etkinliğe katılan Özlem Taner, buğulu sesiyle kulakların pasını sildi.

AŞIK VEYSEL’DEN MAHSUNİ’YE…

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere pek çok türkü severin izlediği programda Özlem Taner, yaklaşık 2 saat boyunca Cura’sıyla, Aşık Veysel’den, Mahsuni’den ve Malatya yöresinden Türküler ve Aşık geleneğinin temsilcileri olan Dedelerden Nefes ve Uzun Hava okudu. Anadolu’da ‘Pençe’ denilen ‘5 Parmak’ tekniği ile bağlamasını çalan Taner, katılımcılardan büyük alkış aldı.

‘ANNEM BİZİ NEY’LE UYUTTU’

Ozan olmanın kolay kazanılan bir şey olmadığından bahseden Taner, “8 yaşımdan beri hep elimde sazım olmuştur. Annem bizi Ney’le uyuturdu. Biz ninni bilmeyiz mesela. Ancak Ozan olabilmek için belirli bir yolu geçmiş olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Emek verilmeden olmuyor. Ben de çok genç değilim ama zamanı gelince bir şeyler olgunlaşacak.”dedi.

‘YENİ NESİL ARTIK SAHİPLENİYOR’

Müzik öğretmenliği de yapan Taner, öğrencilerinden de “Yeni nesil gençlerde o küçümseme yok artık dedelerine karşı. Daha bir sahipleniyorlar. Öğrencilerim halk müziğiyle tabiî ki ilgili ancak daha popüler türküleri çalıp söylemeyi seviyorlar.”diyerek bahsetti. Program sonunda ise, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, konuklara çiçek verdi.
 
Editör: TE Bilisim