Başakşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumunda, AKP li Belediye Başkanı Mevlüt Uysal önderliğinde, AKP li meclis üyeleri, AKP örgütü ve teşkilat temsilcileri, belediye zabıta birimleri ve özel güvenlik personeli koordinasyonunda, projesi önceden tasarlanmış, dehşeti haince planlanmış ve şiddeti insani vicdandan soyutlanmış kasıtlı zulmüne maruz bırakıldık.

İstanbul Times Haber Merkezi

Meclis üyelerimiz darp edildi. Konuk olarak meclise gelen çoğu arkadaşımız kaba kuvvet ve hakaretlerle salon dışına itildi. Görevini icra etmek amacıyla çaba veren yerel basının saygıdeğer emekçileri yumruklarla pasifize edildi, makine ve ekipmanlarına ciddi zararlar verildi. Gözü dönmüş, imanı sönmüş, kalbi intikama bürünmüş AKP, içine düştüğü zavallılık çukuruna daha da batarcasına terörü Allah'ın emri bildi.

MEVLÜT UYSAL ÇARESİZ !

Meclisin en önemli gündem maddesi, Bahçeşehir'in oksijen alanı, kalp damarı Gölet mevkiinde yeni imar alanları açılmasına yönelik planların görüşülmesiydi. Mevlüt Uysal, bildik hevesle geçtiğimiz yıl fazlasıyla iştahlanmış, ancak Gezi direnişinin müthiş atmosferinin Bahçeşehir halkına yansımasıyla oluşan olağanüstü dayanışma ruhu karşısında pes etmek zorunda kalmıştı. 

Aynı içerik ve benzer talepler bir kez daha Bahçeşehir'in kaderine demir attı. Gölet'i olduğundan beş kat daha fazla büyüteceğinin pazarlamasını yapan Uysal, Bahçeşehir'i imara boğacak acımasız planların yer aldığı taze Gölet dosyasını Başakşehir Belediye Meclisi oturumuna yeniden taşıdı. Bahçeşehir halkının olağan tepkisinden çekinen AKP li başkan, Bader yöneticileri ile 05 Mart Perşembe günü bir toplantı yaparak nabız yokladı. Görüşmede, konu ile alakalı gereksiz yere panik yapıldığını vurgulayan Mevlüt Uysal, Bader heyetinden Gölet için alternatif projeler beklediğini ve 06 Mart Cuma günü mecliste gündeme gelecek Gölet konusunu bir sonraki ay görüşülmesi istemiyle ileri tarihe atacağını açıkladı. Sözler tutulmadı, vaatler havada kaldı, kişilikler siyaha boyandı. 

Uysal, 06 Mart Cuma günü meclis başkanı olarak yönettiği oturumda, tüm söylemlerini pas geçerek Gölet'in yok edilmesine zemin yaratacak insafsız imar planını allaya pullaya meclise anlattı. CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın yerinde müdahaleleri ve haklılık kriterine dayalı itirazlarıyla adeta çılgına dönen belediye başkanı, olayları provake ederek, örgütlediği topluluğa CHP grubuna yönelik saldırı talimatını yolladı ve derin vahşet senaryosunu gözünü kırpmadan uygulattı.

Mevlüt Uysal'ın yakın korumaları, özel güvenlik şirketinin elemanları, AKP li meclis üyeleri sıraları savaş çığlıkları atarak birden ayaklandı. Oniki kişiden oluşan CHP meclis grubuna yönelik tekmeli, yumruklu faşist saldırı harekatı başladı. Dinleyici koltuklarını dolduran AKP mahalle teşkilatı ve AKP Başakşehir ilçe yönetim kurulu üyeleri de şiddet eylemine eşlik edince, ortaya gözü dönmüş insanların salyalarını akıtarak avaz avaz kan yemini ettiği cani manzaralar çıktı. CHP li meclis üyelerinin bir çoğu vücutlarına isabet eden darbelerle fiziksel yaralar aldı. Kendilerini savunmaya çalışan CHP li kardeşlerimize üçerli beşerli gruplar halinde saldıran AKP liler, Mevlüt Uysal tarafından verilen ''Vurun, vurun'' talimatıyla daha da hırslandı. Manzara can pazarını andırdı. CHP li meclis üyelerinin ve örgütün oluşan katliam atmosferine karşın, bilinçli şekilde kenetlenerek direnişe geçmesi, olası bir facia arzusunu boşa çıkardı.

Öfkesini alamayan AKP liler meclis salonu dışında da zehir saçmaya çabaladı. CHP örgütü, yüreği demir, başı dik, gururu zirvede, halk için, adalet duygusu için, vatandaşa ait alanların yurttaşlara kalması için verdiği mücadelenin onuruyla CHP asaletine yakışır biçimde salondan ayrıldı. Fiziksel tacize ve darp eylemine maruz kalan arkadaşlarımız çevre hastanelere giderek ilk tedavilerini yaptırdı, tıbbi raporları alındı. AKP'nin insanlık suçu ayıbı, direnişin ve kararlılığın zaferiyle barikatlara takıldı. 

O sırada, bıyık altından yılan tebessümü vererek koltuğuna yayılan Uysal, haysiyetten yoksun yobazlıkla ve sanki hiçbir şey olmamışcasına 6. ve 7.maddeleri meclise oylattı. Kendilerini savunmak için siper alan CHP lileri nefret bakışlarla izleyen AKP li meclis üyelerinin evet oylarına, meclis üyesi olmayan birçok AKP li vatandaşın da el kaldırarak destek vermesi, feodal siyaset kültürünün sığ tohum parçacıkları olarak zihinlere kazındı. Usule, yönetmeliklere, mevzuat hükümlerine ve yasa çerçevesine sığmayan bu komedi işleyiş, belediye başkanlık tarihinin belki de en yüz kızartıcı zaafı olarak tarih sayfalarına yazıldı.

HESABI SORULACAK

Ben, Özgür Karabat, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3.Bölge Milletvekili aday adayıyım. Dörtbuçuk sene şerefle yürüttüğüm CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı görevim sürecinde olduğu gibi, bugün de mücadele arkadaşlarımın, yoldaşlarımın ve soylu davamızın yanındayım, yakınındayım. 

AKP diktatörlüğüne geçit tanımayan tavrımı, faşist hücumlara asla boyun eğmeden, değerlerimizden ve mesuliyetimizden bir an taviz vermeden, inancımızı hiçbir surette eksiltmeden sürdürmeye kararlıyım.

Bahçeşehir, padişahlar çadırında bölüşülen ganimet denizi olmayacak. Bahçeşehir, aidiyeti halkın olan toprakların, birilerinin cebine akacak paralara kaynak sayılmasına razı durmayacak. 

Bahçeşehir, küf tutmuş istila akınlarının zalim adımlarına meydan bırakmayacak.

Bahçeşehir, Gölet üzerine imar yemini etmiş Mevlüt Uysal ve kabilesinin ortaçağ zulmüne kesinlikle sessiz kalmayacak.

AKP etiketli bu sefil paranoyanın hesabı elbette sorulacak.

 Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim