Başarılarına bir yenisini daha ekledi

Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Sibel Yılmaz "Okulumuz Hemşirelik ve ATT alanı öğrencilerinden 27 kişiden oluşan bir grup Avrupa Birliği Erasmus+ Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında Mart, Haziran ve Temmuz aylarında İngiltere’ye gitti.  

İstanbul Times Haber Merkezi

AB işletmelerindeki yöntem, teknik, uygulamalara katılmak, becerileri kazandırmak, ülkemize transferinin gerçekleştirilmesi ile yaygınlaştırılması konulu Erasmus+ Mesleki Eğitim öğrenici ve personel hareketliliği projesi kapsamında Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanlarında öğrenim gören öğrencilerimiz İngiltere’de 15 gün süre ile eğitim ve staj çalışması yaptılar. Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibe ile yürütülen bu proje kapsamında öğrencilerimiz mesleki bilgi ve becerilerini, sosyal yönlerini, kurallara uygun yaşam becerilerini, kültürlerarası etkileşim becerilerini, mesleki yabancı dil becerilerini geliştirirken aynı zamanda farklı ülkelerin mesleki etik kurallarını öğrenerek mezuniyetten sonra farkındalık oluşturma imkânına da sahip oldular.

Bunun yanı sıra öğrencilerimiz proje ile edindikleri deneyim sayesinde özgüvenleri artarken, gelecek adına kendilerine vizyon belirleyerek okula olan aidiyet duyguları pekiştirerek, mesleklerine yönelik motivasyonlarını da artırdılar.” dedi.Okul Müdürü Sibel Yılmaz; “ATT öğrencilerimiz İngiltere’de Acil Müdahale ve İlkyardım durumlarında ambulanslarda ve acil servislerde çalışmaların nasıl gerçekleştiğini gözlemleme şansı buldular. Hemşirelik öğrencilerimiz ise Avrupa ve İngiltere’de kalp rahatsızlığı oranlarını ve tedavi yöntemlerini Southhampton University Hospital’da uygulamaları yerinde gözlemleme imkânı elde etti. Böylece proje uygulamaları başarılı şekilde tamamlanmış bulunmaktadır.

Başta Avrupa Birliği Bakanlığı’na, Türkiye Ulusal Ajansı’na ve Partnerimiz Southampton Lewis School of English'e teşekkür ediyoruz. İngiltere'de eğitim, kültürel ve sosyal alanda kazandığımız tecrübeler unutulmayacak değerde. Öğrencilerimiz Oxford Üniversitesi’ni gezdiler. Royal South Hants Hospital'da eğitim aldılar. Mesleki ve genel İngilizce dersleri oldukça verimli geçti. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimiz ülkemizde tecrübelerini paylaşarak, projemizin yaygınlaştırma sürecini başlattılar." sözleriyle proje çalışmalarını özetledi. 



MESLEKİ YETERLİLİKLER HER ALANDA GELİŞTİRİLMELİ


30 Temmuz 2015 tarihinde Ankara İçkale Otel’de gerçekleştirilen "2014 Yılı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Rapor Hazırlama Destek Toplantısı" kapsamında bir araya gelen Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Sibel Yılmaz, Tokat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Doğan ve Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Dernek Başkanı Müslim Kaçmaz mesleki teknik eğitimin sorunları ve çözümü konusunda ve proje işleyişleri konusunda değerlendirmelerde bulundular.

Toplantıda, nitelikli iş gücünün verimli bir ekonomi için vazgeçilmez olduğu görüşü ön plana çıkarken, nitelikli iş gücüne sahip olmanın yolunun ise iyi planlanmış mesleki eğitimle mümkün olacağı görüşüne varıldı. Türkiye’nin gelişmekte olan sanayisinde istihdam etmek için nitelikli işgücü sıkıntısı çekmekte olduğu ve mesleki eğitim öğrencilerinin gelişmiş ülke standartlarında alacakları eğitimlerin sektörlerin ihtiyaçlarını çözeceğine kanaat getirildi.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim