Tüm teknoloji imkânlarını kullanarak modern cihazlarla donanımlı laboratuvarlarının yanı sıra mesleki bilgi edindirme, sağlık personeli bilinci aşılama amacıyla Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenliyor. Sağlıkla alakalı tüm önemli gün ve haftaları titizlikle takip eden kurumda;
• Lösemili Çocuklar Haftası’nda LÖSEV’den gelen yetkilerin verdiği seminerde öğrenciler lösemi teşhis ve tedavisi hakkında bilgilendirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

• UBAM(Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları Ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu) yetkilerinin verdiği seminerde uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığının zararları hakkında bilgilendirilen öğrencilere madde ve alkol kullanımının günlük yaşantımızdaki tehlikeleri ve kurtulma yolları anlatıldı.

• Medical Park Hastanesi ile yapılan işbirliği neticesinde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda Diş Hekimi Dr. Fatih Kozan’ın yaptığı sunumla öğrenciler ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirilirken doğru ağız ve diş bakımının nasıl olması gerektiğini, diş rahatsızlıklarının hangi hastalıklara neden olacağı anlatıldı.

• Dünya AİDS günü nedeniyle Fatih Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Ebru Talum Gürpınar’ın yaptığı konuşmada ise öğrenciler bağışıklık sistemi ve AİDS hakkında bilgilendirildi. AİDS’ten nasıl korunulacağı, bulaşma yolları ve bağışıklık sistemini nasıl güçlü kılınacağı ile ilgili verilen detaylı bilgiler sayesinde öğrenciler aldıkları teknik derslerin yanı sıra mesleki bilgilerine de yenilerini eklediler.



Okul Kurucusu Maksut KONYAR yaptığı açıklamada “Sektördeki ilk yılımızda öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini edinebilmeleri için tüm özveri ve gayretimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Edindikleri her yeni bilgi ile onların gelecekleri ve meslekleri adına katkı sağlamak ve öğrencilerimizi mesleki prensiplere bağlı saygın ve işine hâkim birer sağlıkçı olarak yetiştirmek temel prensibimizdir. Bu doğrultuda yapacağımız işbirlikleri ile öğrencilerimizin yeni yeni bilgiler kazanması için sağlık kurumları ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz.” dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim