Hekimoğlu Süleyman Özcan'ın ''Sadaka'' adlı 4. romanı, Çise Kitap'tan piyasaya çıktı.
 
 
 
Özcan, romana ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni romanında, anne ve babası ölen, bir yakınına evlatlık verilen ''Sadaka'' adlı bir kız ile küçük kıza yardımcı olmaya çalışan bir öğretmenin öyküsünü işlediğini söyledi.
 
 
 
''Sadaka''yı evlatlık alan yakınının kıza kötü davrandığını, dilencilik yapmaya zorladığını anlatan Özcan, ''Sadaka''yı kurtarmaya çalışan ''Salih öğretmen''in bu kişiyle bir mücadeleye girdiğini ifade etti.
 
 
 
Özcan, ''Salih öğretmen, kendisine çeşitli kötülükler yapan bu kişiye dahi iyilikle yaklaşıyor. Bununla, kötülüklere karşı iyilikle muamelenin daima iyiliği getireceğini, olumsuz davranışlar içindeki insanların, bu hallerini düzeltmelerine yardımcı olacağını anlatmaya çalıştım'' dedi.
 
 
 
Kitabın gerçek bir hayat hikayesine dayandığını dile getiren Özcan, ''İkinci ağızdan dinleyerek kaleme aldığım romanın temelini, yurt dışındaki Türk okullarından birinde görev yapan bir çift öğretmenin başından geçenler oluşturuyor. Bu olayları, hayal gücüyle zenginleştirdim. Öğretmenlerin fedakarlıklarını, çetin şartlarda yaptıkları özverili çalışmaları yansıtmaya çalıştım'' diye konuştu.
 
 
 
Romanlarıyla insanlara çeşitli mesajlar vermek istediğini de belirten Özcan, şunları kaydetti:
 
 
 
''Bu kitapta, bir yetim ve öksüze kol kanat germenin sonunda erişilen mükafatları dile getirdim. Kimsesizlerin sahibi Allah'tır. Allah da insanların kalplerine şefkat koyarak kimsesizlere sahip çıkılmasını sağlar. Çünkü Allah, insanlar vasıtasıyla insanlara yardım ediyor, bunu göstermek istedim.
 
 
 
Kitapta, insanların kötülükle bir yere varamayacaklarını, sabrın neticesinde güzelliklerin doğacağını anlatmayı amaçladım. Her kışın bir baharı olduğunu, her kötülüğe karşı bir rahatlamanın da mutlaka geleceğini belirtmek istedim. Onca kötülüklere rağmen insanların daima iyi olmaları gerektiği, kötülükle bir yere varılamayacağı, çatışmalarla bir yere gidilemeyeceği mesajını vermeye çalıştım.''
Editör: TE Bilisim