Güçlendirme çalışması devam eden ve biten okulları gezen CHP’li Gümüşdağ gördüğü haksızlıkları ve eksikleri önerge haline getirerek İl Genel Meclisine sundu, önergeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. CHP’li Gökhan Gümüşdağ hazırladığı önergelerde şu tespitleri dile getrirdi; “İlköğretim okullarında görev yapan kadrolu öğretmenler sömestre ortasında başka yerlere tayin ettirilmesin. Güçlendirilme yapılan okullarda kalitesiz malzeme kullanılıyor. Gecikme cezalarının az oluşu Müteahhitleri caydırmıyor. Müteahhitler esnaflara borç takıyor. Öncelikli olarak fırın ve daha sonrada pastane ve lokantalara HİJYEN BAYRAĞI verilerek, temizliğin tüketici tarafından hangi üretici tarafından sağlandığının belirginleştirilmesi faydalı olur. Mahmutbey gişelerinin Silivri’ye kadar kaldırılması için İl Genel Meclisi Karayollarına görüş bildirsin. Otoban Silivri’ye kadar ücretsiz olsun. Küçükçekmece Ayamama Deresi üzerinde bulunan ve sel felaketi esnasında hasar görmüş olan tarihi Papaz Köprüsü onarılsın. Köprünün fiziksel varlığı sindirildi, görünebilirliği yok edildi”CHP’li Gökhan Gümüşdağ’ın hazırladığı ve CHP’lilerin imzaladıkları önergeler şunlar;İlköğretim okullarında görev yapan kadrolu öğretmenler sömestre ortasında başka yerlere tayin ettirilmesin
 
“İlköğretim okullarımıza yaptığımız ziyaretlerimiz esnasında okul müdürlerinin ortak bir sıkıntısını tespit etmiş bulunmaktayız. İstanbul milli eğitim müdürlüğü ile ilişkileri iyi olan kadrolu öğretmenlerin sömestre ortasında, bir başka okula tayin edilebildiği, sınıfını terk eden bu öğretmenin yerinin bazı durumlarda ikame edilemediği için, öğrencilerin 2–3 ay gibi bir zamanı öğretmensiz geçirerek sömestr tamamladıklarını tespit etmiş bulunuyoruz” “Bu tür öğretmen atamalarını  yapılacaksa dahi, zorunlu olmadıkça, eğitim öğretim devam ederken yapılmaması, yapılacak ise sömestre bitiminde yapılmasının, öğrencilerimizin eğitim kalitesi açısında çok büyük önem arz ettiği kanaatini taşımaktayız”Güçlendirilme yapılan okullarda kalitesiz malzeme kullanılıyor“Yeni güçlendirmeden çıkmış İlköğretim okullarında kullanılan kalitesiz malzeme ve işçilikten kaynaklanan kusurların nedeni ile hasarların ortaya çıkması, tadilatı yapılan binaların teslim alınması prosedürü ve Müteahhit uygulanan gecikme cezalarının yetersiz olduğu gözlemlenmiştir”“Güçlendirmeden çıkmış ilköğretim okullarımıza yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde ortak gözlemlediğimiz hususlardan biri ekseri olarak okulların güçlendirmesinde kalitesiz malzemeler kullanılmasıdır. Daha 1–2 yıl içinde tamamlanmış olan K.Çekmece Munis Faik Ozansoy İ.Ö.Okulumuzun taban fayanslarının yüzeyleri tamamen kırılmıştır.  Kullanılan malzemelerin bir garanti süresi yok mudur? Sorusu akla gelmektedir”“K.Çekmece Zühtü Şenyuva İ.Ö. okulunda ise güçlendirme bu yıl yapılmış ve güçlendirme sonrası duvar sıvaları dökülmüş, tuvaletlerde oluşan boru patlakları nedeni ile bazı sınıf duvarları rutubet içinde, PVC plastik pencereler badana fırçası ile boyanmış ve buna benzer onlarca kusur mevcuttur”“K.Çekmece Zühtü Şenyuva İ.Ö. Okul müdürü güçlendirmeden çıkan okulun teslim alınması esnasında hiçbir yetkilerinin bulunmadığını, ayrıca ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de bu hususta yetkileri olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Güçlendirmeden çıkan okulların teslim almasında tek yetkili İl Özel İdare olması mesneti ile bu olumsuzluk ayrıca bize ilave sorumluluklar da yüklemektedir”Gecikme cezaları az, Müteahhit caydırılamıyorAyrıca güçlendirme yapan firmalar okulu inşaatını zamanında tamamlanması konusunda çok gevşek davrandıkları ve hatta okul tadilatı tam bitirilmeden eğitime başlandığı tespit etmiş bulunuyoruz. Bunun sebebi de gecikme cezalarının çok düşük tutulmasının Müteahhit firmaları caydırıcı olamamasından kaynaklaması husussudur.

Müteahhit Esnafa Borç TaktıK.Çekmece Zühtü Şenyuva İ.Ö. Okul Müdürün bir başka beyanında ise, yüklenici firmanın çevre esnafına borç takmış ve inşaat tamamlandıktan sonra çevre esnafının mağdur bırakıldığı söylemiştir. Yukarıda bahse konu eksikliklerin tekrar oluşmaması için yeni bir yapılanmaya gidilmesi ve ihale şartnamelerinde değişiklik yapılmasının, kamu varlıklarının korunması açısından fayda sağlayacağı kanaatini taşımaktayız, durumu yüce meclisimiz takdirlerine sunar, gereğini arz ederiz. Öncelikli olarak fırın ve daha sonrada pastane ve lokantalara HİJYEN BAYRAĞI verilerek, temizliğin tüketici tarafından hangi üretici tarafından sağlandığının belirginleştirilmesi faydalı olur  “Fırın, pastane ve lokanta benzeri yerlerde üretimin sağlık kriterlerine uygun yapıldığının denetlenmesi nerede ise hiç yapılamıyor desek abartmış olmayız.

Mademki bu denetlemeler işletme sayısının fazlalığından ötürü yapılamıyor, alternatif bir şekilde bu denetlemenin otomatik olarak yapılmasının sağlanması konusunda, HİJYEN BAYRAĞI adı altında bir işaretleme sistemi oluşturulmasını öneriyoruz” “HİJYEN BAYRAĞI üretim sağlıklı ve temiz ortamda yapıldığını ifade edecektir. Bu bayrak işletmenin dışında asılı kalacak ve bu işletmede HACCP gıda normlarına göre üretim yapıldığını ifade edecektir” “Bu bayrağı alıp fırınına koyan bir işletmeciden alış veriş yapan müşteri, benim ekmeğin tam hijyenik ortamda üretiliyor güvencesi içinde olacaktır.  Kısa bir süre sonra görülecektir ki hijyeni bayrağı olan bu fırının satışları artacaktır. Hijyen bayrağını taşıyan işletmelerden alış veriş yapmak tüketicilerin öncelikli tercihi olmaya başlayınca, diğer fırınlarda bir süre sonra HİJYEN ABAYRAĞI alma girişiminde bulunacaktır” Mahmutbey gişelerinin Silivri’ye kadar kaldırılması için İl Genel Meclisi Karayollarına görüş bildirsin
 
“İstanbul’un çeperleri o kadar genişlemiştir ki şu anda mevcut Mahmutbey gişeleri şehrin merkezinde kalmıştır. Bu gişeyi takip eden Bahçeşehir, Hadımköy, Çatalca ve Kumburgaz gişeleri de artık İstanbul içi olarak kabul görmektedir. Kaldı ki Türk Telekom bu durumun farkına varmış olacak ki İstanbul Silivri arası yapılan tüm telefon görüşmeleri şehir içi sayılmakta ve ona göre fiyatlandırılmaktadır” Otoban Silivri’ye kadar ücretsiz olsun“Karayolları için bu gişeler çok cazip gelir kapısı olsa dahi artık İstanbul’da yaşayanlara bir soluk verme ve E6 kara yolunu Silivri’ye kadar gönül rahatlığı ile ücretsiz kullanımına bırakmasının zamanının geldiği düşünüyoruz.

Bu konunun meclisimiz tarafından mütalaa edilmesi, uygun görülmesi durumunda karayollarına bu durum hakkında görüş bildirilmesinin uygun olacağı kanaatini taşımaktayız” Küçükçekmece Ayamama Deresi üzerinde bulunan ve sel felaketi esnasında hasar görmüş olan tarihi Papaz Köprüsü onarılsın “Küçükçekmece Basın Ekspres yolunun Halkalı çıkışında bulunan tarihi Papaz Köprüsü son sel felaketinde hasar görmüştür. Bu felaketin köprü üzerinde yaratmış olduğu hasar ekte sunulan resimler incelendiğinde dahi iyi anlaşılacaktır”Köprünün fiziksel varlığı sindirildi, görünebilirliği yok edildi“Bu köprünün acilen onarım gereksiniminin yanında, tarihi köprünün çevresinde ve yanında yapılan yeni köprü ve çeşitli inşaat çalışmaları nedeni ile köprünün fiziksel varlığı sindirilmiş ve görünebilirliği yok edilmiş durumdadır. Yeni yapılacak restorasyon çalışmaların da bu hususun dikkate alınarak, tarihi yapının güzelliğinin açığa çıkarılacak çok önemlidir”

Editör: TE Bilisim