Otistik engelli çocuklar’dan Bağcılar Belediyesi’ne ziyaret 

İTO Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocuklar Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti. Merkez Müdürü Emine Küle, “Dünya Otizm Farkındalık” etkinlikleri kapsamında yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında Başkan Çağırıcı’ya bilgi verdi.  

İTO Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören otistik engelli çocuklar Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti. Merkezin müdürü Uzman Psikolojik Danışman Emine Küle eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette engelli çocuklar Başkan Lokman Çağırıcı ile görüştü. “Dünya Otizm Farkındalık” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Küle Başkan Çağırıcı’ya yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2-23 Nisan tarihlerinde arasında bir dizi program yapmayı planladıklarını anlatan Küle, özellikle Bağcılar halkının otizm hakkında bilgilendirilmesini amaçladıklarını ifade etti. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyleyen Küle, bazı sanatçıların da programlara katılacağı bilgisini verdi. Uzmanlar tarafından bilgilendirme seminerlerinin verileceğini de ifade eden Küle, 22 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Bağcılar Meydan’da bir çadır kurulacağı bilgisini de verdi.  

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin her an engelli olabileceğini söyledi. Onun için toplumun engelliler konusunda daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Çağırıcı, bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Bağcılar Belediyesi’nin engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Çağırıcı, bundan sonra da engellilerin sosyal hayata katılımının sağlanması için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim