Bağcılar’da, “Helaller ve Haramlar- İslam Akidesi” konulu bir konferans veren yazar Toptaş’ı binlerce davetli ilgiyle dinledi. Toptaş, “doğru terazi ile tartmanın” ve hakkı hak edene teslim etmenin önemine vurgu yaptı.

BÜTÜN ÇOCUKLAR MÜSLÜMAN DOĞAR

Allah’ın (c.c), Kur’an-ı Kerim’de insanlara davranış ile ilgili önemli uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Toptaş, şunları söyledi: “Allah (c.c), yürürken etrafa hava atarak kibirli yürümeyin’, diyor. Yani, rütbenizle insanlara hava atarak yürümeyin ölçülü yürüyün, uyarısında bulunuyor. Zillet yürüyüşünü yasaklıyor. Adam gibi yürürseniz doğrusunu yapmış olursunuz. Çocuklar kimseye hava atmadan yürür ancak sonradan davranışları çevre baskısına göre değişir. Allah (c.c), Kur’an’da, ‘Her doğan İslam fıtratı üzerine doğar’, diyor. Bütün çocuklar Müslüman olarak doğar ancak anne ve babası onu ya Musevi, ya Mecusi, ya Hıristiyan yapar’, diyor. Başlangıcı anne ve babadan olur.”

ONLARI KENDİNİZE DOST EDİNMEYİN

İnsanların her şeyi ölçülü yapması gerektiğinin altını çizen Toptaş, eşlerin birbirlerine hakaret eder gibi hitapta bulunmaması gerektiğini söyledi. İsrail devletinin harami olduğunu kaydeden Toptaş, şöyle devam etti: “Kendilerini Firavun’un zulmünden kurtaran Hazreti Musa Aleyhisselam’a ihanet eden ve peşinden gidenleri öldüren insanlar iki yaşındaki çocuğu öldürmez mi? Batılı ülkelerin tamamı da onların arkasında duruyor. Kur’an ne diyor; ‘Onları kendinize dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudur.’ Onlar, bize karşı birbirlerinin dostu olurlar ancak kendi aralarındaki menfaat bölüşümünde ise birbirlerini öldürürler. Kur’an yine diyor ki, ‘Sen onları birlikte zannedersin.’ Gerçekte de onlar Müslüman öldürmede birlikte olurlar ama petrolü ve altını bölüşürken de birbirlerini öldürürler.

50 YILDIR KAN AKITIYORUZ

İmam-ı Gazali’nin hocasının, “Dünyanın tamamı terazinin bir kefesine konulsa yine de diğer kefesine konulan haksız yere akıtılmış bir damla kan daha ağır gelir” sözüne atıfta bulunan Toptaş, Müslümanların bu inanca sahip olduklarını ifade etti. Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı sırasında İsrail’e bir ziyaret yaptığını hatırlatan Toptaş, Başbakan Ehud Barak’ın kendisine, “Osmanlı 400 yıl Filistin’i yönetmiş kimsenin burnu kanamamış, biz 50 yıldır hem kan akıtıyoruz, hem kanımız akıyor’ dediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Osmanlı’nın değişmeyen özelliği terazisidir. Terazisi 7 milyarın görüşüne değil, 7 milyarı yaratan Allah’ın (c.c) kelamına göre ayarlanmıştır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim