MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından eğitim muhabirleriyle bakanlık bürokratlarını buluşturmayı hedefleyen Basın Merkezi Toplantıları’nın ilkinde Biçerli, özetle şunları söyledi:
11 YAŞINDAKİ ÇOCUK OKUDU
“Osmanlıca kursları en çok ses getiren kurslarımızdan biri. Bu kursların hafızayı yenilemekten başka bir amacı yok. Osmanlıca kurslarını 2 yıldır yaygın olarak düzenliyoruz. Türkiye genelinde açılan 6 bin 466 kursta 175 bin 734 kursiyer Osmanlıca öğrendi. Tartışmaların dışında, Osmanlıca ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Katıldığım bir diploma töreninde, 11 yaşındaki bir çocuk diyor ki, ‘Dedemin eski fotoğraflarının arkasında Osmanlıca bir şeyler yazıyordu. Merak ettim ve nasıl öğrenebileceğimi araştırdım’. Çocuk çıktı sahnede Osmanlıca bir metni baştan aşağıya okudu. 
2.5 MİLYON ÖĞRENCİYE TAKVİYE
İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin bilgi eksikliklerini gidermek ve sınavlara hazırlanmalarına destek olmak amacıyla 20 Ekim 2014’ten itibaren kurslar açılmaya başlandı. 17 bin 667 okul ve kurumda 196 bin 848 kurs açıldı. Takviye kurslarına, 2 milyon 547 bin 902 kayıt yapıldı ve 104 bin 799 öğretmen görev aldı. Bu kurslarda görev alanlar, alnı öpülesi öğretmenlerdir.”              
Editör: TE Bilisim