30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atıldıktan sonra yaklaşık 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan köprünün yapımında, 8 bin işçi çalıştı. Köprü, kuş türlerinin yaşadığı ‘Hersek Lagünü’nde bulunduğu için biyoljik çeşitliliğe zarar vermemesi için kavisli yapıldı. Öte yandan köprü, İzmit Körgezi’ndeki arsa ve konut fiyatlarını artırdı.


İstanbul ve İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek, toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek. İzmit Körfezi otomobille mevcut yol kullanılarak yaklaşık 2 saatte geçiliyordu.

Açılışı Cumhurbaşkanı ve Başbakan Yapacak


Köprünün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşecek.


Sofuoğlu Hız Rekoru Denemesi Yapacak

Açılışta milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak. 


Açılış Sonrası İftar Verilecek

Açılış töreninden ardından yaklaşık 15 bin kişiye iftar verilecek.

Editör: TE Bilisim