Geçtiğimiz yıllarda Eyüpsultan'da düzenlenen Oryantring Yarışmaları kamuoyunun beğenisini kazanırken, çok sayıda Türk ve yabancı sporseverin katılımıyla gerçekleştirilmişti.


TÜRKİYE'DE BİR İLK

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu kapsamda ilçede bir dizi sportif faaliyet düzenlemek üzere Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Oryantring Federasyonu ile iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol, Başkan Remzi Aydın, Türkiye Oryantring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Elgül, Eyüpsultan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Selahattin Temiz ile Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ali Aktay tarafından imzalandı.

İmzalanan protokolle birlikte, tarihi ve coğrafi yapısı itibariyle oryantring branşı açısından son derece elverişli olan Eyüpsultan'da; Harita Çizimi, Öğretmen Eğitimleri, Çocuk Eğitimleri, Engelli Eğitimleri, Engelli Oryantring Yarışması, Ayvat Bendi'nde İstanbul İl Birinciliği Yarışması, Oryantring Kış Okulu, Gençlik ve Spor Bayramı Oryantring Yarışması, Cumhuriyet Bayramı Oryantring Yarışması, İlçe Birinciliği, Spor Kulübü ve Dünya Oryantring Günü Rekor Denemesi etkinlikleri yapılacak.

Bu etkinlikler arasında özellikle Çocuk Eğitimleri, Engelli Eğitimleri ve Engelli Oryantring Yarışması ise dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilisim