“ORGANİZE DÜRÜSTLÜK” DEĞİL “ORGANİZE YOLSUZLUK”
 
Uzun süreden beri Belediye Başkanlığı için çalışma yürüten CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Adil Emecan ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddialar, vatandaşların aklında büyük soru işaretleri yarattı. Her defasında “Organize Dürüstlük” sloganı ile yola çıkan CHP, Zeytinburnu’nda çıkardığı aday ile adeta “Organize Yolsuzluk” sloganını akıllara getiriyor. Emecan ile ilgili ortaya atılan iddiaların tamamı ise belgelere dayalı.
 
ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ
 
Uzun süreden beri Belediye Başkanlığı için çalışma yürüten CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Adil Emecan ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddialar, vatandaşların aklında büyük soru işaretleri yarattı. Her defasında “Organize Dürüstlük” sloganı ile yola çıkan CHP, Zeytinburnu’nda çıkardığı aday ile adeta “Organize Yolsuzluk” sloganını akıllara getiriyor. Emecan ile ilgili ortaya atılan iddiaların tamamı ise belgelere dayalı.
 
GÖRÜŞ ÖNEMLİ DEĞİL, YETERKİ BAŞKAN OLAYIM MANTIĞI
 
CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Adil Emecan, 1994 yılında DSP’den seçilip, görevi dönemin Belediye Başkanı Hasan Yılmaz’dan devr aldı. 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Emecan ile ilgili birçok iddia ve yolsuzluk dosyası ile karşı karşıya kaldı. Hatta CHP’nin Haber bülteninde ise Emecan’ın yolsuzlukları belgeleri ile yayımlandı.
 
“ORGANİZE DÜRÜSTÜK” BU MU ?
 
DSP’DEN KAZANDI, ANAP’A GEÇTİ
 
Emecan, 1994 yılında DSP’den seçimi aldıktan sonra hakkında açılan yolsuzluk dosyalarından kurtulmak için, o dönemin İktidar Partisi olan Anavatan Partisi’ne geçtiği öne sürülüyor. O dönemde aynı ekipte çalışan birçok vatandaş ise bu tezi doğruluyor.
 
YOLSUZLUK DOSYASI AÇAN KİŞİ DE EMECAN’IN EKİBİN’DE
 
1996 yılında CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü tarafından çıkarılan yayın organında dönemin Belediye Başkanı Adil Emecan’ın yolsuzluklarına ilişkin, CHP İlçe Örgütü tarafından bir yayın düzenlendi. Bu yayında ise belgeleri ile yolsuzluklar yazıldı. Ancak o dönemde CHP İlçe Örgütünde olan ve yayını hazırlayan ekip içerisinde Mahmut Kocatürk’ün olması ise “Organize Dürüstlük” değil, “Organize Yolsuzluk” sloganını akıllara getirdi. Kocatürk’ün o dönemde Emecan’ın yolsuzluklarını dile getiren kişi olması ve şu anda ise tekrar belediye başkanı olması için çalışması ise kafalarda soru işareti yaratmaya başladı. Meclis üyesi adayı olması ise “Organize Yolsuzluk” sloganını doğruladı.
 
EMECAN, CHP’Yİ İKİYE BÖLDÜ
 
CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü’ne maddi destekte bulunan Emecan, öncelikle parti içerisinde kendi ekibini kurdu. Ekibine eski dönemlerde yolsuzluklarını çıkaran birkaç ismi de yanına aldı. Partiye gönül veren birçok CHP’liyi partiye küstürdü. İlçe Başkanı Metin Doğan ve beraberindeki ekibe para gücü ile söylediklerini yaptırma gücünü elde etti. İlçe Başkanı Metin Doğan’ın partilileri küstürmesi ise CHP tabanını ikiye bölerek birçok partilinin DSP’ye geçmesine sebep oldu.
ADAYLIK İÇİN 260 BİN DOLAR İDDİASI
 
Emecan, hakkındaki yolsuzluk iddialarından dolayı birçok partili CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilemeyeceğine inanıyordu. Emecan’ın önceki aylarda partiden istifa eden Genel Sekreter Mehmet Sevigen’in desteği ile aday olduğu ise ortalıkta konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Hatta, “Emecan aday olmak için Mehmet Sevigen’e 260 bin dolar” gibi bir para verdiği de iddia ediliyor.
 
CHP’DEN AYRILAN PARTİLİLERİN İLGİNÇ TEZLERİ
 
Konu ile ilgili görüşünü aldığımız eski bir partili, “CHP ilçe örgütü üyesi Emecan’ın başkanlığı kazanma şansını sıfır olarak görüyorum. Diyelim ki kazandı samimi söylüyorum beş yıllık sürede ilçe elli yıl geriye gidecek. Sanki Zeytinburnu ilçesinde kadro yokmuş gibi Emecan Yenibosna’da önemli sayıda ithal bir kadroyu Zeytinburnu’na transfer etti” şeklinde konuştu.  
 
EMECAN HİÇBİR SORUYA CEVAP VERMİYOR
 
Seçim çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Emecan, hakkında ortaya atılan iddialara cevap vermekten kaçınıyor. Çıktığı TV programlarında ve yaptığı röportajlarda sorulan sorulara cevap vermekten kaçınıyor. Bu durum ise Emecan’ın iddialar karşısında vereceği bir cevabının olmadığını ve iddiaların doğruluğunu ispatlıyor.
 
ESKİ CHP İLÇE YÖNETİCİLERİ İSYANDA 
 
 
CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü’ne gönül veren birçok Sosyal Demokrat, sitemlerini CHP’ye oy vermeyerek dile getireceklerini belirtiyorlar. Bu tabloya sebep olan kişinin ise Adil Emecan olduğu söyleniyor. Eski İlçe Başkanı Metin Gazioğlu, Mustafa Fazlığoğlu, Metin Tarhan ve CHP’de yöneticilik yapan veya önde gelen isimlerden oluşan,Muzaffer Çavuşoğlu, İsmail Koç, Abbas Akbaş, Necmi Meto, Belma Akyüz, Atilla Aytaç, Ali Çelik, İhsan Kaya, Celal Gürbaş, İbrahim Esendemir, Candaş Soysal ve Ali Ersoy başta olmak üzere adını sayamadığımız onlarca sosyal demokrat şuan partiden ayrılmış durumda.
Editör: TE Bilisim