Şehirde yaşayan insanların ilgi göstermeye başlamasıyla günden güne rağbetin arttığı ekolojik ürünlere erişim kolaylaşıyor. Pazara destek olmak amacıyla belediye tarafından tezgâh ücreti alınmıyor.
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, uygulamanın sosyal bir proje olduğunu söyleyerek; basın mensuplarından pazarın tanıtımı konusunda yardımcı olmalarını istedi. Başkan Uzun, “Ekolojik hayatı korumak, gelecek nesillere yaşayabilecekleri bir ekosistem bırakmak ve sağlıklı genlere sahip bir nesil oluşturmak için hepimizin üzerine görev ve sorumluluklar düşüyor. Sizde buranın tanıtımına katkı sağlayarak doğal yaşama ve geleceğimize katkıda bulunabilirsiniz” dedi.
 
Beylikpazarı’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile ekolojik pazarın basın mensuplarına tanıtımı yapıldı. Organik ürünlerden oluşan kahvaltının ardından konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, doğal yaşamın faydalı yönlerini Beylikdüzü’ne taşımak istediklerini söyleyerek, “Vatandaşlar tarafından büyük rağbet gören Şişli ve Kartal’daki pazarların bölgeye uzak olması nedeniyle, buradaki vatandaşlarımızın da doğal beslenme konusunda duyarlı olduğunu düşünerek, dernekle işbirliğiyle bu pazarın kurulmasını sağladık” şekline düşüncelerini aktardı.  Pazara destek olmak amacıyla Salı günleri kurulan ekolojik pazardan tezgah ücreti almadıklarını bildirerek, doğa ve canlı sağlığına zararlı kimyasal ilaç, gübre ve katkı maddesi gibi hiçbir yöntem kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ekolojik ürünlerin ilgi görmesi için destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. 
 
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği İletişim Direktörü Gizem Altın Nance, pazarda derneğe üye üreticilerin ürünlerinin satıldığını bildirdi. Yüzde yüz organik olan ürünlerin üretimden tüketiciye nasıl ulaştığından bahseden Nance, “Tarım Bakanlığı’nın yetki verdiği kurumların incelemeleri sonucu üretilen ürünler ya bizzat üretici tarafından veya bir aracı ile satılarak tüketiciye ulaştırılmaktadır” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim