Kısa süre önce başvuru formunu ilçe başkanlığına teslim eden Gevrek, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Ordulu hemşerilerinin katıldığı kahvaltı programı düzenledi.
Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen kahvaltı programına 3 bin kişiye yakın hemşerisi katılarak Mustafa Gevrek’i yalnız bırakmadı. Kültür Merkezi toplantı ve kongre salonuna sığmayan binlerce Ordulu ek salon bölümünde ağırlandı.

Gevrek, “ Hizmetin devamı için üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Çok sayıda vatandaşın ayakta kaldığı toplantıda meclis üyesi aday adayı Mustafa Gevrek hemşerilerinin büyük desteğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Kahvaltı ardından konuşma yapan ev sahibi Mustafa Gerek kendisini tanıtarak, Esenyurt için belediye meclisinde hizmet etmek istediğini söyledi. Gevrek, “ Bizler uzun yıllardır bu bölgede ikamet eden ve yerleşik olan, en az Ordu kadar yaşadığımız bölgemizi seven insanlarız. 30 bine yakın nüfusumuz ile yaşadığımız Esenyurt ’ta iyi komşuluk, esnaflık, dostluk içinde milletimize ve devletimize bağlılık ile hayatımızı sürdürmekteyiz. Belediye başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu göreve geldiği süre içinde büyük bir köy olarak aldığı Esenyurt ’u büyük gayret ve çabaları ile modern, devasa bir kent, yaşanılır bir merkez haline getirdi. Bugün bir araya gelmemizin sebebi, bizler Ordulular olarak yaptığınız bu hizmetlerin devamı noktasında üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu göstermek içindir” dedi. Mustafa Gevrek sözlerine devam ederek, siyasette hemşerileri için, Esenyurt için belediye meclis üyesi olarak hizmet etmek istediğini ifade etti.

“ KADIOĞLU, VAROŞ BİR KENTİ MODERN MERKEZ YAPTI”

İstanbul Ordulular Platformu Başkanı Op. Dr. Şenel Yediyıldızyaptığı konuşmasında Esenyurt ‘ta Orduluların birlik ve berberlik içinde olduğunu ve bu birlikteliğin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Yediyıldız, “ Orduluların birlik ve beraberlik tablosu karşısında bugün çok duygulandığımı itiraf ediyorum. Yıllar önce Esenyurt’a geldiğimizde yaşam koşullarının iyi olmadığını gördük. Fakat Necmi Kadıoğlu bu ilçeye gelerek varoş bir kenti, dünyanın en modern bir merkezi yaptı. Bu hizmet ve çalışmalardan dolayı Esenyurtlular olarak gurur duymalısınız” dedi. 

“TÜRKİYE İYİ MESAFELER ALDI”

Op. Dr. Şenel Yediyıldız’ın konuşması ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer söz aldı. Değer, “ Türkiye’de son günlerde ardı adına çok güzel şeyler yaşanıyor. Ülkemizde geçmişten bugüne kadar sürekli kavga, kargaşa ve çatışma havası vardı. Son yıllarda Türkiye’de yaşanan gelişmeler ile böyle şeyler kalmadı. Demokratikleşme ve kalkınma noktasında Türkiye çok iyi mesafeler aldı. Yine Esenyurt ‘ta belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun gayretleri ile çok büyük yatırım ve gelişmeleri hep birlikte görmekteyiz. Bugün Ordulu hemşerilerimiz ile bir arada kahvaltıda olmaktan son derece mutlu oldum” dedi.

KADIOĞLU, “ SÜREKLİ GELECEĞE DÖNÜK YATIRIMLARI ÖNGÖRÜYORUZ”

Programda son olarak söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ordulular ile sabah kahvaltısında bir araya geldiği için memnun olduğunu söyledi. Kadıoğlu, “ Geçmişten bugüne baktığımızda insanlarımız hizmet adına yoksunluk ve çok sıkıntı yaşamıştır. Esenyurt ‘ta 2004 yılında biz göreve geldiğimizde hizmet yoksunu, büyük varoş bir köyü aldık. Bugün trilyonluk hizmetlerin açılışlarını yapıyoruz. Yanı başımızda 70 bin nüfus artışı olan bir ilçenin mahallesinde ruhsatlı bir tek bina yok ve çamur içinde insanlar yaşıyor. Esenyurt ‘ta göreve başladığımızda, karşımızdaki kötü manzarayı aldık. Tek bir sağlık ocağı nüfus 260 bine yakın ve onu da muhtar yaptırmış. Biz iki hastane yaptık. Sağlık ocaklarını peş peşe açıyoruz. Devlet hastanesi ek bölümü ile 600 yataklı bir hastaneyi Esenyurt’a kazandıracağız. Çünkü burada yaşayan insanlar bizim ve bu insanların buna ihtiyacı var. Şu anda 4 okulumuz inşaat halinde ve önümüzdeki günlerde başlayacağımız 6 okul daha var. Yani sürekli geleceğe dönük yatırımları öngörmek şartı ileEsenyurtlu hemşerilerimiz neye ihtiyaç duyuluyorsa o hizmetleri yapıyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim