Dünya gündeminin bir numaralı sorunu olan işgalci güçler ve işgal edilen topraklarda mücadele eden yoksul halkın özgürlük mücadelesini anlatan oyun, 1946 yılında Endonezya nın Hollandalılar tarafından işgal edildiği yıllarda yaşananları anlatmaktadır.  Hollandalı bir fabrika işçisi olan Keller, Endonezya kurtuluş hareketini desteklemektedir. Endonezya kurtuluş hareketi tarafından Keller’e çalıştığı fabrikaya bomba koyması ve patlatması talimatı verilir. Keller bombayı koyar ancak çok sayıda işçinin hayatını kaybedeceğini düşünerek bu eylemi yapmaktan vazgeçer ve yakalanır. 

Bir tarafta eylemi yapmadığı için Endonezya Kurtuluş örgütü Keller’i yargılamak isterken diğer tarafta Hollanda hükümeti yakalanan Keller’i yargılamaya başlamıştır.

Endonezya da ki toprak sahibi işgalci zenginlerin  yargıçlar üzerine kurduğu baskı da eklenince işin içinden çıkılmaz bir hal ortaya çıkar.

Burada kim haklıdır. Amaca hizmet eden her eylem meşru mudur ?  Yargıçlar neye göre karar verecektir ?  Zengin toprak sahiplerinin baskısına boyun mu eğecek, yoksa bir çok insanın ölmesine engel olan Keller’i n bu davranışını dikkate mi alacaktır.

İzleyiciler oyun boyunca bu sorulara cevap bulmaya çalışmış ve oyun sonunda ne amaçla olursa olsun masum insanları hedef alan her türlü eylemi ve terörü lanetleyerek bu sorulara gerekli cevabı vermiştir.

Oyun sonunda Onurkent  Dernek başkanı  Duran Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri tarafıından Tiyatro etkinliğine destek olan ve izleyiciler arasında bulunan CMD Mühendislik – Cemal Doğan’a , Onurcan Çorap – Kazım Özeren’e, İkitelli sürücü Kursu – Cemalettin Kaya’ya,  Eskoop Yön. Krl. Bşk. Yusuf Akgün’e,  Ankara Birlik Tiyatrosu adına Gül Göker’e ve CHP Başakşehir İlçe başkanı  Özgür Karabat’a  bu özel gün için hazırlanan plaketler takdim edildi.

 

Editör: TE Bilisim