AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik; “Bu kişi sadece ana muhalefet lideri değil sade bir vatandaş bile olsa, bu duyarlılığın gösterilmesi gerekiyor. Kaldı ki bu insan ana muhalefet partisinin lideriyse ve böyle bir şey varsa, böyle bir şüpheden endişeden söz ediliyorsa, ilgili insanlar ilgili kuruluşlar üzerine düşeni yapmalıdır. Bu son derece önemli bir meseledir. Bana kendimize yapılmış gibi bu meselenin üzerine gitmeliyiz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik kısa adı İGEP olan İç Göç Entegrasyon Projesi Kapanış Konferansında yaptığı konuşma sonrası CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN'I BİTİRME PLANI TARTIŞMALARI

Olayın önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ardından da Başbakan Erdoğan’ın bitirileceğine yönelik tartışmalarına da cevap veren Çelik, “ Ben açıkçası komplo teorilerine itibar etmiyorum.... Yani bunlar sadece spekülasyondan ibaret olan şeylerdir. Birileri tahminlerini söylüyor dediğim gibi, biz komplo teorileri üretmeye bayılıyoruz. Bu konuda elde sağlam bir veri olduğu kanaatinde değilim. Ama birilerinin kötü niyetleri olabilir; ama onların kötü niyetlerinin kursaklarında kalması için devletin de elinden geleni yapması gerekiyor ki yapıyor" dedi.

Çelik, Başbakan Erdoğan’ın MİT’e konuyla ilgili talimat vermesiyle ilgili de konuşarak, “Sayın Başbakan ana muhalefet partisinin liderine ya da herhangi bir partinin liderine yapılan herhangi bir saldırıyı veya bu konuda hazırlanan herhangi bir komployu bir tuzağı kendisine yapılmış gibi kabul eder. Sorumlu devlet adamlığı bunu gerektirir. Sayın Başbakan da bu sorumluluk içinde hareket ediyor. “ şeklinde konuştu.“

BU SON DERECE ÖNEMLİ BİR MESELEDİR

"Çelik, suikast iddialarıyla ilgili olarak, “Bildiğiniz gibi İstanbul Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı mesele meydana çıktığından beri meseleyle ilgileniyorlar. Yani gereğini yapıyorlar. Bu kişi sadece ana muhalefet lideri değil sade bir vatandaş bile olsa, bu duyarlılığın gösterilmesi gerekiyor. Kaldı ki bu insan ana muhalefet partisinin lideriyse ve böyle bir şey varsa, böyle bir şüpheden endişeden söz ediliyorsa, ilgili insanlar ilgili kuruluşlar üzerine düşeni yapmalıdır. Bu son derece önemli bir meseledir. Bana kendimize yapılmış gibi bu meselenin üzerine gitmeliyiz. Benim düşüncem bu" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim