Günümüzde Ahlak ve Maneviyat daha anlam kazandı

İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv olarak İstanbul’un bir çok ilçesini geziyoruz. Gençlerin önemli bir kısmının Ahlak ve maneviyat alanda çok eksiği olduğunu her yerde tespit ettik. Bu Konuda Devlet bir an önce elini çabuk tutarak ilgili birimlerini devreye sokarak geleceğimiz olan gençlere bu iki önemli konuda destek olmalıdır.

İstanbul Times Haber Merkezi / Sena Esaroğlu

Labtoplar,I Padler,I Phoneler var ama Toprak,tahta ve çamur yok

Çocukların sağlıklı gelişimine önemli bir oynayan toprak,çamur,tahta ve insan hayatına önem katan bir çok önemli materyal yerini bir sürü kanserojen madde barındıran son model teknolojik elektronik aletlere bıraktı.

Bu elektronik aletlere karşı olmak ve onları küçümsemek doğru bir davranış olmamakla birlikte ergenlik  çağına giren milyonlarca gencin Labtop,I Pad,Akıllı telefon ve diğer elektronik aletlerin başında bu oyun bitsin şu oyun başlasın endişesi ile prostata yol açan küçük abdestlerini bile saatlerce yapmayarak hem o teknolojik aletlerin kanserojen tehlikesine maruz kalırlar hem de en tabi ihtiyaçlarını zamanında gidermeyerek bir sürü hastalığa davetiye çıkardıklarının farkında olmuyorlar.

Bilinçli ebevenyler ve bilinçli çocuklar

Eskiler boşuna azı karar çoğu zarar dememişler. Evlatlarımız hem teknolojik elektronik aletleri kullanarak dünyayı takip edecekler hem de sağlıklarını tehlikeye düşürecek şekilde oyunların ve elektrik aletlerin esiri olmayacaklar.   Anne ve babalar bu konuda bilgisayarlara şifre koyarak çocuklarının kontrollü bir şekilde bu nimetlerden de faydalanmalarını sağlamaları gerekir.

Bir varmış bir yokmuş şimdiki çocukları tatmin etmezse de bunlar kültürümüzün bir parçasıdır

Bugün 30 yaşın üstünde ola herkesin anne ve babası mutlaka “Bir varmış bir yokmuş” sözü ile başlayan bir masal anlatmıştır. Bu basit gibi görünse de çocuğun gelişiminde ciddi sonuçları olan sosyal bir olaydır. Burada ebeveyn ile çocuk arasında direkt bir temas vardır. Çocuk kaç yaşına gelirse gelsin anne ve babasının kendisine anlattığı masalı hiçbir zaman unutmaz.

Ahlak ve Maneviyat çok mühim

Bu iki kavram basit ve değersiz bir şey değil.Bu iki konuda kendisini yetiştiren bir bireyin hayatta mutsuz olması düşünülemez. Ahlak ve Maneviyat eksikliği olan bir toplumda her kötülüğü bekleme de mümkündür. Evinde rahat etmek isteyen herkes yakınındaki gençlere bu konuda mutlaka usulünce bir şeyler anlatarak veya  bu konularla akalı yapılan toplantı ve çalışmalar gençleri davet etmesi gerekir.

Yayın Grubu olarak imkanlarımız elverirse bu konuda bir dizi toplantı,seminer ve bilgilendirici çalışma yapmak isteriz.

Sözlükte "ahlak" ne demek ?

Bir toplum içinde kişilerin benimsedikleri, uymak zorunda bulundukları davranış biçimleri ve kurallarına ahlak denir.
Belli bir toplumun belli bir döneminde bireysel ve toplumsal davranış kurallarını saptayan ve inceleyen bilim’e da ahlak denir.

 
Maneviyat’ın ne demek ?

Maddi olmayan, manevi şeyler’e maneviyat denir.

 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim