Diriler İstanbul’u yaşanmaz hale getirdi ölüler yattıkları yeri şimdilik koruyor

İstanbul’da yaşayan dirilerin ellerine imkan geçtiği zaman  ne kadar acımasız olduklarını yaptıkları projelere baktığınız zaman  görmek mümkün.

Yenibosna Çobançeşme’de Avrupa -Kale  konut’un yolun yanı başında yaptıkları kibir kulelerinin insancıl ve çevreci olduğunu kim iddia edebilir ?

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

Buna  karşın Merter’de Böbrek hastanesinin alt tarafında bulunan Osmaniye mezarlığındaki ağaçların çevreye kattığı güzelliği de fotoğrafladık.

Son Yıllarda Zeytinburnu’nda yapılan On Altı Dokuz,Ottomare  Suits,The veliefendi ,Real İstanbul konutları başta olmak üzere içe ve o güzergahtaki trafik ve güzellikleri yok eden yapıları  teker teker inceledik ve fotoğrafalkdık. Diğer yandan bu ilçe sınırları içinde yer alan Kozlu ,Merkezefendi,Topkapı,Silivrikapı Rum ve Ermeni Mezarlıklarını gezdik ve fotoğrafladık.

Binaların çirkinliğine ve insan hayatını tehlikeye atmalarına  karşın adı geçen bütün mezarlıklarda bulunan ağaçlar ve yeşillikler bir o kadar huzur ve güven veriyor.

İşte bu özelliklerden dolayı  ölülerimiz daha çevreci dersek abartı olmaz. Yaşamı berbat edenler her şeye rant gözü ile bakan diriler olduğunu yapılan inşaat projelerinde görmek mümkün.

Mezarlıklarımız olmasaydı sokaklara dikilen bazı ağaçlar dışında toplu olarak ağaçları yan yana görme şansımız olmayacaktı.

 

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim