Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün kanlı tarihinin derinliklerinde örgüt içi hesaplaşmaya kurban gittiği öne sürülen 7 örgüt mensubunun daha kimlikleri belli oldu.

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen dokümanların yanı sıra ''pişmanlık''la ilgili düzenlemeden yararlanmak amacıyla devlete sığınan örgüt mensuplarının ifadelerine göre 7 örgüt mensubu 1994-1999 yılları arasında örgüt içi hesaplaşmaya kurban gitti.

''Hebat'' kod adlı Bahadır Türkan, ''Seyithan'' kod adlı İsa Taşçı, ''Tekoşin'' kod adlı Kıymet Taşçı, ''Eriş Kızıl'' kod adlı Diyadin Arıtürk, ''Harun'' kod adlı Suphi Gümüş, ''Haki'' kod adlı Zekeriya Ünal ve ''Rıfat'' kod adlı Şükrü Özer'in örgüt tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

Terör örgütü yönetimi tarafından ''infaz'' edilen, ancak cinayetlere ilişkin olarak ailelerden ve kadrolardan gelebilecek tepkilerin önüne geçilebilmek için bu kişilerin ailelerine ''çocuğunuz şehit oldu'' diye haber verildiği belirlendi.

''Hain'' olarak nitelendirildikleri için öldürülen ve daha sonra ''kahraman'' ilan edilen 7 örgüt mensubuyla ilgili ''taziye çadırları'' kurulmuştu.

Yetkililer, terör örgütünün, örgüt içi hesaplaşmada ölenleri genellikle ''İntihar etti'', ''selde boğuldu'', ''yıldırım çarptı'', ''kayadan yuvarlandı'', ''kalp krizi geçirdi'' gibi doğal gerekçeler öne sürerek tepkileri önlediğini söylediler.

Editör: TE Bilisim