Okumayı öğrenen köpek, Alman Çoban ve Rotweiler karışımı olan Rufus adlı sevimli köpek sevimliliği kadar akıllı da. Sahibi onu 2010'da, henüz küçük bir yavru iken sokakta yalnız ve başıboş gezinirken bulup sahiplenmiş.

Sahibi Sharon ile Cambridge'da yaşayan Rufus, diğer köpeklerin aksine, sadece 'otur-kalk' gibi komutları, ya da atılan eşya-top-kemik vb neseneleri sahibine geri getirmek gibi klasik emirleri bilmenin dışında kağıtta yazılan 'kal-otur-gel-git' gibi yazıları sankiş 'okuyabiliyorcasına' anlayıp uyguluyor.

Sahibi ona bu özellikleri kazandırmak ve onu eğitmek için çeşitli oyunlara başvurduğunu anlatıyor; flashcard'larda (bilgi kartları) yazan tünm komutları bu sayede okuyormuşçasına anlayabiliyor.

'Okumanın' dışında , dışarıda oynadığı vakitlerde eve dönmesi gerektiğinde kapı zilini çalmayı bile biliyor! Neredeyse ihtiyacı olandan fazlasını öğrenmiş olan Rufus, gerçek anlamda 'bir köpekten oldukça fazlası...'

Sahibi Sharon, Rufus'la gurur duyduğunu ve oyuncaklarla oynamaktan sıkıldığını anladığında, ona farklı şeyler katabilmek adına çabaladığını ifade ediyor.Sharon ayrıca, Rufus'un çok hızlı öğrendiğini söylüyor.

Alman çoban köpekleri yüksek zekası ve sezgileriyle genel olarak polisler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.


Editör: TE Bilisim