Eğitim Birsen üyesi öğretmenler dışındaki diğer sendika üyeleri nöbete karşı

Öğretmenler teneffüs saatlerinde okul içi ve bahçesinde öğrencilerin güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için yıllardır nöbetçi öğretmen uygulaması ile nöbet tutıyorlar(dı) ancak son aylarda Eğitim Bir Sen üyeleri dışında diğer sendika üyesi öğretmenler bizim görevimiz ders vermek nöbet tutmak değil gerekçesi ile nöbet tutmama protestosuna katılıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Okul Müdürleri Çaresiz,Veliler Dertli

Haber ihbar hattımıza son günlerde öğrenci velileri tarafından nöbetçi öğretmen olmaması nedeni ile gerek okul içi gerekse de bahçesinde öğrencilerin birbirlerini iteklemesi ve telafisi güç olayların yaşanmaması adına Milli Eğitim bakanlığının soruna bir çözüm bulması için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Okul Müdürlerinin de bu konuda çok zor anlar yaşadığı ifade ediliyor. Bu durum protestoya destek veren ve  vermeyen öğretmenler arasında da ister istemez bir küskünlük,kırgınlık ve kine neden olduğu okul idarecileri tarafından artık yüksek ses ile ifade edilmeye başlandı.

Serpil Bozbeyi adındaki öğrenci velisi yazdığı mailde şöyle demiş  

Benim iki tane evladım var birisi ilkokulda,diğeri de Ortaokulda. Eskiden teneffüs saatlerinde gerek okul içinde gerekse de okul bahçesinde öğrencilerin birbirine zarar vermemesi için  nöbet tutarak caydırıcı bir rol üstleniyorlardı. Şu an kendi okulumda bunun yapılmadığını  biliyorum. Sorduğumuz zaman  öğretmenler biz zaten derste yoruluyoruz,teneffüste’ de nöbet tutarsak sağlıklı ders yapamayız diyorlar. Okul müdürlerinin çoğu da biz bu mesleği tercih ederken nöbetlerin işin ayrılmaz bir parçası olduğunu bile bile kabul ettik. Bugün nöbet tutmuyoruz diyen meslektaşlarımızı anlamakta zorluk çektiklerini ifade ettiklerini yazan okurumuz bu soruna dikkat çekin diyerek bize  e-mail göndermiş.                                                             

Okul Müdürleri dert küpü

Büyükşehirlerdeki okulların çoğu hizmetli çalıştırmak zorunda. Devletin hizmetli kadrosu için okullara hem memur vermiyor,hem de para. Okul idarecileri de okulların yaşanılabilir olması adına  bir çok hizmetlerinin görülmesi adına temizlik ve giriş çıkışlarda bulunan güvenlik görevlisine ihtiyaçları var. Bunların maaşlarını ve SGK pirimlerini  yatırmak zorunda olan okul müdürü nasıl eğitim ve öğretim faaliyetlerini düşünecek ? Müdürler mali sorunlarını çözmekle uğraştıkları için eğitim ve öğretim faaliyetlerine yeteri kadar zihinlerini yoramadıklarını ifade ediyorlar.

Nöbet krizi için her ne kadar bakanlık ve il milli eğitim müdürü olayı görmezden geliyorsa da sorun her geçen gün büyümeye devam ediyor

Haber ihbar hattımıza gelen şikayetlerde yola çıkarak bir çok veli ,öğretmen ve okul müdürü ile konuştuk. Okul müdürleri ve öğretmenler devlet memuru oldukları gerekçesi ile konuşmaktan imtina etseler de  her iki tarafta  sorunun olmadığını inkar edemeyeceklerini  ifade ettiler. Ancak öğrenci velileri okullarda nöbetçi öğretmenin olmayışından dolayı bir çok sıkıntının yaşandığını ve yaşanacağını ifade ederek  bakanlığın bu işe acilen çözüm bulması gerektiğini ifade ederek sorunun savsaklanmayacak kadar önemli olduğunu vurguladılar.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim