Beyoğlu Belediyesi, 80 bin kişinin yaşadığı Okmeydanı’nda tapu ve kentsel dönüşümle ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla toplantılar yapmaya başladı. Okçular Tekkesi’nde yapılan ilk toplantıya 2 bin kişi katıldı. Onaylanan 1/ 5000’lik plana göre 3552, 3553 ve 3560 nolu adalarda oturacak olan vatandaşların katıldığı toplantıda kentsel dönüşüme büyük destek çıktı.


İstanbul Times Haber Merkezi


Herkesin tapusuna kavuşmasını istiyoruz

Geleceğin Okmeydanı hayalini bölge sakinleriyle paylaşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tüm hak sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Hayatın binbir türlü hali var. Biz olabilecek tüm ihtimalleri düşünerek, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Okmeydanı’nda yaşayan herkesin tapusuna kavuşmasını istiyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın her biri bizler için kıymetlidir. Sizlerin hukukunu koruma hassasiyetle çalışıyoruz” dedi.

Toplantıya katılan her bir hak sahibine ayrı ayrı kitapçıklar dağıtıldığını da hatırlatan Demircan, “Bu kitapçıklarda her bir adada kimlerin oturacağı yazılıyor. Burada toplanan insanların kaderleri beraber olacak. Yani size hem tapunuzu veriyoruz, hem hisselerinizin nerede olduğunu söylüyor, hem de gelecekteki komşularınızın listesini de elinize veriyoruz. Komşularınızı tanımak sizin hakkınız. Tapu sorunu bitti, artık gelin başvurun ve alın. Bundan sonra Okmeydanı’nı geleceğe taşıma zamanı. Sizin vereceğiniz destekle altında otoparkları olan, yeşil alanlarıyla modern bir Okmeydanı inşa edeceğiz” diye konuştu.


Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin

Okmeydanı’nda belediyenin birebir bilgi vererek, şeffaf ve doğru bilgilendirme yaptığını ifade eden Demircan, bugüne kadar 300’ü aşkın kişiye tapu verildiğini belirterek, “Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Bu toplantılara katılarak tüm bilgileri ilk ağızdan öğrenin. İmar planlarımızı yaparak Okmeydanı’nda kimsenin mağdur olmamasını sağladık. Bakınız eğer biz bu imar planlarını yapmamış olsaydık, kiminin arsası yeşil alanda, kiminin arsası yolda, kiminin arsası okul arazisinde kalacağı için mağdur olacaktı. Bu yüzden imar hakkı garantiye alınmış tapularınızı hazırladık. Yaptığımız planlamayla herkese Okmeydanı’nda aydınlık bir gelecek tasarladık. Hazırladığımız internet sitesiyle de herkesin konuyla ilgili sağlıklı bilgi sahibi olmasını sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.


Kentsel dönüşüme büyük destek

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı, toplantıya katılan vatandaşlara kentsel dönüşüm isteyip istemediklerine dair anketleri doldurmalarını da istedi. Anket formunu dolduran vatandaşların büyük ölçüde kentsel dönüşümü istedikleri gözlendi.

Kentsel dönüşümden sonra nasıl bir Okmeydanı’nda yaşayacaklarını merak eden vatandaşlar, Okçular Tekkesi girişine konulan Okmeydanı maketine yoğun ilgi gösterdi. Planlanan Okmeydanı’nı çok beğendiklerini ifade eden semt sakinleri, biran önce çalışmaların başlamasını istediler. 
Editör: TE Bilisim