Edinilen bilgiye göre; Ortaca İlçesi'ndeki Fuat Karaburun Mahallesi Aydınlar İlköğretim Ortaokulu'nda görevli 1. Sınıf öğretmeni Muhsin Varol'n okula gelmemesi ve telefonlarına cevap vermemesi üzerine okul yönetimi okuldan iki öğretmen arkadaşını evine gönderdi. Atatürk Mahallesi Cengiz Topel Caddesindeki evine giden öğretmen arkadaşları Bayram Topçu ve İsmail Yelmer, kapıyı çalmalarına rağmen cevap alamayınca durumu Ortaca Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Çilingir yardımıyla kapıyı açıp, içeri girdiklerinde birkaç gündür evde yalnız olan Varol'un oturma odasındaki cesediyle karşılaştı. Vücudunda herhangi bir yara ve kesici delici alet izi bulunmayan Varol'un kalp krizinden öldüğü tahmin ediliyor.

Emniyet Müdürlüğü Ekipleri’nin görevli Adli Tıp Hekiminin ve Cumhuriyet Savcının olay yerindeki incelemesinin bitiminde Varol'un cesedi ailesinin de onayı alındıktan sonra tutulan tutanak ile defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Varol'un acı haberini alan öğretmen arkadaşları ve öğrencileri büyük üzüntü yaşarken merhumun evine akın etti.

Varol’un mesai arkadaşı Bayram Topçu, yaptığı açıklamada; “Arkadaşımız emekli olmayı düşünüyordu. Herkesten önce okula gelirdi. Çok neşeli birisiydi. Bu gün okula gelmeyince merak ettik. Okul Müdürü bir arkadaşımla Muhsin Bey niye gelmedi? Bir kontrol edin diye bizi evine gönderdi. Eşide birkaç gündür Milas’ta oturan ailesinin yanındaymış. Evde yalnızdı; zile bastık cevap vermeyince, durumu emniyete bildirdik. Kapı açılıp, içeri girdiğimizde Muhsin arkadaşımız açık televizyonun karşısında uyuyor vaziyette idi. Kendisini kontrol ettiğimizde vücudu buz kesmişti. Üzüntümüz büyük. Allah yakınlarına sabır versin” dedi. 
Editör: TE Bilisim